Üniversitede Koşullu veya Şartlı – Sorumlu Geçme Nedir?

üniversite-sartli-gecme

Üniversitede Koşullu veya Şartlı – Sorumlu Geçme Nedir?

Üniversitede en çok merak edilen konulardan birisi koşullu veya sorumlu geçme nedir sorudur ? üniversite sorum dersten nasıl geçilir ? sorumlu geçtiğim dersler varken mezun olabilir miyim ? bu sorular hakkında sizleri detaylı olarak bilgilendirerek aydınlatacağız.

Üniversitelerde vize ve final notlarının ortalaması alınarak harf notlarına dönüştürülmektedir. Harf notlarınız CDDC , DD ise siz bu derslerden sorumlu olarak geçmiş olursunuz. Bu durum mezuniyet zamanınızda şöyle bir kritik durumu teşkil edebilir eğer ki üniversitenin istediği gerekli mezuniyet  ortalamasına sahip değilseniz koşullu olarak geçtiğiniz dersleri tekrar alıp ve sorumlu geçtiğiniz harf notlarınızı yükselterek mezuniyet için gerekli ortalamayı sağlamalısınız. 

Bazı durumlarda ise  ortalamanız mezuniyet için gerekli ortalamaya yakın yani sınırdaysa ünversiteye dilekçe yazdıktan sonra kabul edilirse sorumlu olarak geçtiğiniz derslerden büte girip mezuniyet için gerekli ortalamayı sağlayarak mezun olabilirsiniz.

Eğer ki üniversiteden mezun olabilmek için gerekli olan ortalamaya sahipseniz sorumlu olarak geçtiğiniz derslerden geçmiş sayılır ve mezun olursunuz.

Genel olarak üniversitelerde mezun olabilmeniz için 2,00 ortalamaya sahip olmanız gerekmektedir.

Örnek verecek olarak 2,00 ortalamaya sahipseniz sorumlu olarak geçtiğiniz derslerden otomatik olarak geçmiş sayılır ve mezun olursunuz lakin ortalamanız 2,00 olması gerekirken 1,90 sa bu durumda sorumlu olarak geçtiğiniz derslerden tekrar sınava girerek ortalamanızı yükseltip 2,00 ulaşmanız gerekmektedir.

Bu yüzden sizlere tavsiyemiz sorumlu olarak geçtiğiniz dersler varsa olabildiğince yüksek notlar almaya çalışın yoksa 2,00 ortalamayı geçemezsiniz mezuniyet zamanınızda sorumlu olarak geçtiğiniz dersleri tekrar vermek durumunda kalabilirsiniz. Bu konu hakkında sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede geri dönüş yaparak yardımcı olacağım.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement