Üniversitede Hangi Bölümü Okumalıyım ?

üniversite

Üniversitede Hangi Bölümü Okumalıyım ?

Özellikle tercih dönemlerinde öğrenciler hangi bölümü okuyacakları konusunda kararsız kalmaktadırlar. En çok sorulan sorular şunlardır: Üniversitede hangi bölümü okumalıyım ? , hangi bölümün geleceği daha parlaktır?  hangi bölümün iş imkanları daha fazladır ? hangi bölümü okursam işsiz kalmam?  hangi bölümü okursam daha fazla para kazanırım ? en iyi üniversite bölümleri hangileri vs... ?

Üniversitede bir bölümü seçerken asla dış etkenlerden etkilenmemelisiniz. İlgi alanınız ve yapacağınız işe sizin karar vermeniz gerekmektedir. Yani şu bölümde işsiz kalmam, şu bölümde daha fazla para var , şu bölümde iş garantisi var , şu bölümün geleceği var gibi düşüncelerle bölüm tercihi yaparsanız büyük ihtimalle hayatınız boyunca istediğiniz bölümü okumadığınız için başarısız olacaksınız ...bu durum iş hayatınız içinde geçerlidir.

Üniversitede Hangi Bölümü Okumalıyım? sorunuza gelince arkadaşlar sizlere şunu tavsiye ediyorum hangi mesleği yapmak istiyorsanız o bölümü sadece hakkıyla okuyun. Bu dediğimi yaparsanız hangi bölümü okursanız okuyun gelecek hayatınızda çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Yani şu laflara kulak asmayın o bölümün mezunu çok,şu bölümden mezun olanlar işsiz kalıyor vs. yapmanız gereken istediğiniz bölümü tercih ederek sadece mezun olup diplomayı alayım zihniyetinde olmamak okuduğunuz bölümle ilgili olarak kendinizi geliştirirseniz zaten mezun olduktan sonra hem devlet hemde özel sektörde çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Şunu asla unutmamanız gerekir üniversitede verilen eğitim sınırlıdır geri kalanını kendiniz tamamlamalısınız.

Örnek verecek olursam : İş hayatınızda yabancı dil gerektiren bir bölümü siz yabancı dil öğrenmeden mezun olursanız özel sektörde iş bulup kariyer yapmanız hayal olacaktır. Çünkü üniversite sayısı fazla ve her bölümden binlerce mezun var bu durumda yapmanız gereken kendinizi geliştirerek diğer mezunlardan kendinizi farklı kılmanız gerekmektedir. Bu durum üniversite bölümlerinin %95'i için geçerlidir artık sadece üniversite mezunu olmak hiç bir şey ifade etmediği gibi hangi bölümden mezun olduğunuzun da pek bir önemi kalmıyor burada önemli olan bölümünüzün gerektirdiği kriterleri karşılamak oluyor:

Bu konu hakkında sormak istediklerinizi , düşüncelerinizi , eleştirilerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz en kısa sürede geri dönüş sağlayacağım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement