Üniversite Yaz Okulu Nedir ,Nasıl Olur ? Yaz Okulu Hakkında Merak Edilen Bilgiler

yaz-okulu

Üniversite Yaz Okulu Nedir ,Nasıl Olur ? Yaz Okulu Hakkında Merak Edilen Bilgiler 

Zayıf olan kaldığınız dersleri yeniden almak, harf notlarını yükseltmek,üsten ders almak gibi durumlar nedeniyle üniversitelerde isteğe bağlı olarak hızlandırılmış yaz okulu uygulaması yapılmaktadır. Geçmiş zamanlarda yaz okulu uygulaması tüm üniversitelerde uygulanırken günümüzde her üniversite her zaman yaz okulu açmamaktadır. Kendi üniversitenizde yaz okulu açılmıyorsa bu durumda kriterlerinize uygun bir üniversitede yaz okuluna katılmak durumunda kalırsınız.

Üniversitede Yaz Okulu Ücretli mi ? ve Maliyeti Nedir ?

Her öğrenciden ayırt edilmeksizin yaz okulu için belli bir ücret alınmaktadır. Ücretler ders kredi sayısı veya ders saati başına göre hesaplandığı gibi üniversiteden üniversiteye göre farklılık göstermektedir. Bunun için maliyet konusunda net bir şey ifade etmek mümkün değildir. 

Üniversite Yaz Okulunda Ders Seçimi Nasıl Olur ve Yapılır ?

Yaz okulunda genel olarak her dersi alabilirsiniz bu konuda bir sınırlama yapılmamıştır lakin üniversiteler yaz okulunda ders açılabilmesi için 10-20 kontenjan şartı koyarak yaz okulu açmaktadır gerekli kontenjan sağlanmaz ise yaz okulu açılma durumu iptal edilebilir.

* Yaz okulunda ders içeriklerinin diğer üniversiteyle uyuşması şartıyla istediğiniz üniversitenin yaz okulundan ders seçebilir veya alabilirsiniz. Son zamanlarda bazı üniversiteler YÖK sıralamasında kendisinden üstte olan üniversitelerden ders seçmenize izin veriyor ama bu durum her üniversite için geçerli değildir. Bunun yanında başka bölümlerden de ders alma hakkında sahipsiniz bu işlemleri yaparken üniversitenizin ilgili yeriyle görüşerek dilekçe yazmanız ve ders içerik uyumunu kontrol ettirmeniz gerekmektedir.

* Yaz okullarında harf notu sınırlaması da bulunmaz harf notunuz ister FF,DD,BB,BA...vb. olsun her durumda ders alabilirsiniz. Sınavdan alacağınız ders notu ne olursa olsun sisteme geçirilmektedir. Yükseltmek istediğinizden dersten kalabilir veya kaldığınız dersten geçebilirsiniz.

➕ Aynı anda birden fazla üniversiteden yaz okulu için ders alabilirsiniz.

*Dersi farklı bir üniversiteden alacaksanız eğer bu durumda kendi bölümünüzdeki AKTS değeri etkendir.

* Genel olarak üniversite yaz okullarında üstten ders alabilmeniz için ortalamanızın 3,00 ortalamasının üzerinde olması gerekmektedir. Bu üniversitenizin harf notları vb. etkenlerden dolayı değişiklik gösterebilmektedir.

* Üniversitede yaz okulundan ders alabilmeniz için belli bir ortalama şartı bulunmamaktadır.

* Yaz okulu uygulaması her üniversitede olmadığı gibi her sene değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden yaz okulu ararken internet üzerinden detaylı olarak araştırma yapmanız gerekmektedir.  Yaz okulunda her dönemin derslerini rahatlıkla alabilirsiniz.

Üniversitede Yaz Okulunda Dersler Nasıl İşleniyor ? Devamsız Nasıl Oluyor ?

Yaz okullarında dersler hızlandırılmış şekilde işlendiği için ders programları bir ay dersler iki hafta şeklinde işlenmektedir ayrıca ders süreleri de genel olarak kısa tutulmaktadır.  Yaz okullarında devamsızlık konusuna gelecek olursak her şey hocanıza bağlı demek en doğru cevap olacaktır.

Bursumun kesilmemesi için Yaz Okullarından Faydalanabilir Miyim ?

Devletin ve özel kurumların verdiği burslarda belli şartlar bulunmaktadır bu şartlar yerine getirilmediği taktirde bursunuzun kesilmesi gibi bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Örneğin burs aldığınız kurum bir tane bile alttan dersinizin kalması veya ortalamanızın 2,00 altında kalması durumunda bursunuzu kesiyorsa yaz okulunda ortalamanızı yükselterek veya alttan dersten geçerek  bursunuzun kesilmesini önleyebilirsiniz.

Sizlere elimizden geldiği kadarıyla üniversite yaz okulu hakkında bilgi aktarmaya çalıştık konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede yardımcı olacağız.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement