Mezuniyetten önce KPSS Önlisans sınavına girmiş lisans mezunlarının puanı yanar mı ?

kpss-puan-yanar-mı

Mezuniyetten önce KPSS Önlisans sınavına girmiş lisans mezunlarının puanı yanar mı ?

Lisans eğitiminin devam ettiği dönemde önlisans düzeyinden KPSS'ye girmiş lisans mezunları mezuniyetten önce girdikleri KPSS Önlisans puanlarını mezuniyetten sonra kullanabilir mi, tercih yapabilir mi?

Bilindiği üzere ÖSYM tarafından her yıl KPSS sınavı yapılmakta ve yapılan bu sınavın sonuçları 2 yıl geçerli olmaktadır. Ancak konu memur yerleştirmelerine gelince konu farklılaşmakta, memur yerleştirmeleri için ÖSYM'nin çift yıllarda yaptığı KPSS sınavlarındaki puanlar (P3, P93) esas alınmakta, hal böyle olunca da KPSS puanının atama için geçerliliği otomatikman 2 yıl olmaktadır. Zaten bizim konumuzda da kafaları karıştıran ve farklı görüşlerin çıkmasına neden olan bu durumdur. Şöyle ki;

1. Lisans eğitiminin devam ettiği dönemde önlisans düzeyinden KPSS girmiş lisans mezunlarının mezuniyetten önce girdikleri KPSS önlisans puanları mezuniyetten sonra yanar. (Dikkat edin yanan puan, ÖSYM'nin yaptığı merkezi alımdaki tercih hakkı değil).

2. Lisans eğitiminin devam ettiği dönemde önlisans düzeyinden KPSS girmiş lisans mezunlarının mezuniyetten önce girdikleri KPSS önlisans puanları ile mezuniyetten sonra ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmelerdeki alımlarda tercih hakkı ise devam eder. Böyle durumda olanlar 2012 KPSS yapılana kadar tercih yapma hakkına sahiptir. Çünkü 2012 KPSS çift yıl, bu da 2010 KPSS puanı olanların tercih yapma hakkının bittiği anlamına gelir.

KPSS puanı geçerliliği ile tercih yapma hakkı ayrımının dayanağı nedir? Bunun dayanağı lisans mezunlarının girdiği hem A Kadro pozisyonların hem de B kadro pozisyonların olmasıdır. Dikkat edilirse lisans mezunlarının KPSS punları 2 yıl geçerlidir. Ancak B Kadro pozisyonlar için 1 tercih hakları vardır. Diğer tüm puanları 2 yıl geçerli olsa da P3 puanını yalnızca bir kez kullabilirler. ÖSYM'nin bu uygulaması KPSS puanı geçerliliği ile tercih yapma hakkı ayrımının zımnen yapıldığının göstergesidir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement