Açık Öğretim Dipolomasında AÖF Yazar Mı ?
Anadolu Üniversitesi Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan 3 fakülte bulunmaktadır. Bu fakülteler; Açıköğretim Fakültesi, İktisat Fakültesi ve İşletme Fakültesidir.Açıköğretim Fakültesi bünyesindeki önlisans ve lisans programlarından mezun olan öğrencilerin diplomalarında Açıköğretim Fakültesi ve programın adı yer almaktadır.
İktisat Fakültesi bünyesindeki lisans programlarından mezun olan öğrencilerin diplomalarında İktisat Fakültesi ve programın adı yer almaktadır.
İşletme Fakültesi bünyesindeki lisans programlarından mezun olan öğrencilerin diplomalarında İşletme Fakültesi ve programın adı yer almaktadır.
Konuyu sizler için biraz detaylandırarak açık bir şekilde anlatalım ;
Tüm diplomalarda, öğrencinin hangi üniversitenin, hangi fakültesinin, hangi bölümünden mezun olduğu yazmak zorundadır. Bu durumda tüm AÖF öğrencilerinin diplomasında Açıköğretim yazması gerektiğini düşünebilirsiniz; ama bu yanlıştır. Çünkü bazı bölümler uzaktan öğretim sistemine bağlı olsa da Açıköğretim fakültesine bağlı değildir. Fark da bundan kaynaklanmaktadır. Her lisans diplomasında açıköğretim ibaresi genel olarak çoğu bölümde yazmaz ama önlisans bölümlerinin hepsinde açıköğretim ibaresi yazmaktadır.
Açıköğretimin hangi 4 yıllık (lisans) bölümlerinin diplomasında ne yazar?
- Felsefe, (Açıköğretim Fakültesi)
- Sosyoloji, (Açıköğretim Fakültesi)
- Türk Dili ve Edebiyatı, (Açıköğretim Fakültesi)
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, (İktisat Fakültesi)
- İktisat, (İktisat Fakültesi)
- Kamu Yönetimi, (İktisat Fakültesi)
- Maliye, (İktisat Fakültesi)
- Uluslararası İlişkiler, (İktisat Fakültesi)
- İşletme, (İşletme Fakültesi)
- Konaklama İşletmeciliği, (İşletme Fakültesi)
AÖF’teki tüm 2 yıllık (ön lisans) bölümleriyse Açıköğretim fakültesine bağlıdır, dolayısıyla hepsinde AÖF yazar.
- Adalet,
- Ağırlama Hizmetleri, (Turizm Otel İşletmeciliği)
- Bankacılık ve Sigortacılık,
- Büro Yönetimi ve Sekreterlik,
- Dış Ticaret,
- Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım,
- Emlak ve Emlak Yönetimi,
- Ev İdaresi,
- Fotoğrafçılık ve Kameramanlık,
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım, (Halkla İlişkiler)
- İlahiyat,
- İnsan Kaynakları Yönetimi, (İnsan Kaynakları)
- İşletme Yönetimi,
- Kültürel Miras ve Turizm,
- Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans,
- Lojistik,
- Marka İletişimi,
- Medya İletişim,
- Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası,
- Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, (Muhasebe)
- Özel Güvenlik ve Koruma,
- Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi,
- Radyo ve Televizyon Programcılığı,
- Sağlık Kurumları İşletmeciliği,
- Sosyal Bilimler,
- Sosyal Hizmetler,
- Spor Yönetimi,
- Tarım Önlisans,
- Yerel Yönetimler
Diplomalar yıl sonu veya bütünleme sınav sonuçları öğrencilerin eline geçtiği tarihten 15 gün sonra hazır olmaktadır. Yıl sonu veya bütünleme sınavı sonunda mezun olan öğrenciler, hazırlık için gerekli olan 15 günlük süre sonunda bağlı oldukları büroya öğrenci kimlik kartıyla bizzat başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilirler. Diplomalar posta ile gönderilmez, mezunların kendisine veya yasal vekiline verilir. Bunların dışında hiç kimseye diploma verilmez.
Tags:
aöf
Bizzat kendim önlisans'ı lisansa tamamlamak için aöf'e geçiş yaptım. Açıkcası diplomada ne yazdığı benim için önemli değil :) Benim için aöf yüksek lisans'a gidişimde sadece bi kapı görevi görüyor :) Ama tabi Çalışma Ekonomosi ve Endüstri ilişkileri okuduğum için diplomamda İktisat Fakültesi yazması biraz havalı olabilir :D Teşekkür ederim aklımda birazcık şüphe vardı Açık Öğretim diplomasında ne yazacağı konusunda sayenizde o şüpheden kurtuldum :)
Açik öğretimle lisans tamamlayacağım ve diploma da yazıp yazmadığını da merak ediyordum ancak çok da iş ararken mühim değil gibi.
When I have learnt more about Dipolo, I got a big desire to try it. Does anybody have any documents or PDF files with the tasks?
merhabalr. Tam 6 yıl açık öğretime devam ettim.Yanılmıyorsam 5 yada 6 ders kaldı.süremi dondurdum. Çünkü artık derslere çalışamıyor takip edemiyordum. Bu yüzden Ticaret hayatına atılmaya ve eğitim veren tüm öğretmenlerimize ve eğitim alan tüm öğrencilerimize bir nebze olsun katkı sağlamak adın değişik ödül ürünleri sunmak için çalışmalara başladım.
web sitemiz https://madalyaburda.com
Okullar ve organizasyonlar için ödül madalyası ihtiyacını karşılamak amacıyla madalya yaptırmak isteyen öğretmenlerimize, madalya hakkında bilgileri,görsel örnekleri sitemizde paylaşarak okullarımızın hizmetine sunmaktayız.
web siteniz eğitim üzerine çok faydalı bilgiler sunuyor. Başarılar..