Öğrenciyim Kredi Çekebilir miyim?

ögrenciyim-kredi-cekebilir-miyim

Öğrenciyim Kredi Çekebilir miyim?

Öğrencilerin genel olarak en çok sorduğu sorulardan birisi olan '' Öğrenciyim Kredi Çekebilir miyim? '' sorusuna ayrıntılı olarak cevap vereceğiz konuyla ilgili sormak istediklerinizi makalemizi okuduktan sonra yorum olarak sorabilirsiniz en kısa sürede sizlere yardımcı olunacaktır. 

Öğrenciye kredi veren bankalar blogu olarak bugün sizleri "Öğrenciyim Kredi Çekebilir miyim" konusunda bilgilendirmeye çalışacağız. Öğrenci olarak eğitim hayatında çeşitli sebeplerle krediye ihtiyaç duyabiliriz. Örneğin üniversite harçları ile ilgili bir konuda sorun yaşadığımızda sıcak paraya ihtiyaç duyabiliriz. Öğrenci olarak aile yada burs desteğine sahip olsa bile nakit ihtiyacımızı gerekli durumlarda karşılayamayabiliriz. Tüm bu durumlar için en uygun çözüm kredi almaktır. Ancak aile ve burs destekleri dışında sabit bir geliri olmayan öğrencilerin banka kredi kullanım şartları ile ilgili fazla bir bilgileri yoktur. Bu yazıda sizlere bankaların öğrencilere bakış açısını ve kredi verip veremeyeceklerini anlatacağım.

Bankalar, öğrencileri aile destekleri ve burs imkanları nedeniyle potansiyel müşteri olarak görseler de kredi verebilmek için belirli şartların yerine getirilmesini isterler. Kredi çekilen bankalar öğrencilere genellikle eğitim kredisi adı altında kredi sağlamaktadır. Eğitim kredisine ise veliniz ile başvurulması gerekmektedir. Bu açıdan bakıldığında öğrencinin velisi direk olarak ihtiyaç kredisi için de başvurabilir. Ancak özellikle ortada eğitimle ilgili bir nakite ihtiyaç varsa faiz oranları ve çeşitli avantajları nedeniyle daha çok eğitim kredisi tercih edilmektedir. Eğitim kredisine; üniversite, kurs, dershane ya da dil okulları gibi eğitim alanları için başvurabilirsiniz.

Veliniz üzerinden eğitim kredisine veya bireysel olarak ihtiyaç kredisine başvurmanız durumunda bankalar sizden bir takım bilgiler talep eder. Gelir beyanı, en az 2 veya 3 ay önce başlatılmış ve hala devam eden sigorta, kredi notunuz ve varsa ipotek gösterebileceginiz garimenkullerinize ilişkin bilgiler bunlar arasındadır. Görüldüğü üzere öğrencilerin tek başlarına bu tarz kredilere başvurup olumlu cevap almaları zordur. Ancak tüm bankalar bu şekilde sıkı kredi politikası izlemezler. Bir örnek vermek istiyorum. Öğrenci olan ve sabit geliri olmayan bir arkadaşım ihtiyaç kredisi için Denizbank'tan 3500 Tl kredi talebinde bulundu ve krediyi aldı. Kredisinin olumlu sonuçlanmasının en büyük sebebi kredi notuydu. Kredi talebinde bulunduğu bankanın kredi kartını 3-4 senedir kullanıyordu. Aktif olarak kullandığı kartın ödemelerini hiç geciktirmemişti. Bu sebeple zaman içinde kredi kart limiti arttırılmıştı. Görmüş olduğunuz gibi kredi notu, kredi başvurusunun olumlu sonuçlanmasında önemli bir kriterdir.

Eğer önceden bir kredi kartı aldıysanız ve bu zamana kadar ödemelerinizi düzenli bir şekilde yaptıysanız kredi notunuzun yüksek olması nedeniyle kredi başvurusundan olumlu bir sonuç alabilirsiniz. Eğer bir kredi kartınız yoksa ve üniversite öğrencisiyseniz nakit ihtiyacınızı karşılayabilmek için sadece üniversite öğrencilerine verilen bir kredi kartı başvurusunda bulunabilirsiniz. HSBC, Finansbank, Citibank gibi bankalar üniversite öğrencilerine çok kolay kredi kartı vermektedir. Hatta banka temsilcileri kampüsleri ziyaret ederek başvuruları almaktadırlar. Kredi kartını temin ettikten sonra taksitli nakit avans ile ihtitaç duyduğunuz nakite sahip olabilirsiniz.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement