Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar

ögrenciye-kredi-karti-veren-bankalar

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar

Günümüzde öğrenciye kredi kartı veren bankalar bir hayli fazladır. Bunun en büyük sebebi, bankaların üniversite öğrencilerini büyük potansiyele sahip müşteri grubunda görmelerinden kaynaklanmaktadır. Kredi kartı sağlayan bankalar öğrencilerin arkasındaki aile ve burs desteğine güvenirler.Olaya üniversite öğrencilerinin tarafından bakacak olursak, her öğrenci eğitim hayatının bir kısmında nakite ihtiyaç duyabilir. Kredi ihtiyacının karşılanması için bir çok alternatif olsa da öğrenciler sabit gelire sahip olmadıkları için birçok imkandan faydalanamazlar. Üniversite öğrencileri para ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartına ihtiyaç duyabilir. Keza taksitli nakit avans en çok tercih edilen kredi çeşididir. Hal böyle olunca bankalar öğrencilere her fırsatta kredi kartı vermeyi amaçlarken öğrenciler ise bu tekliflere oldukça sıcak bakmaktadır. Öğrencilere kredi kartı veren çok sayıda banka var, peki hangisini tercih edeceğiz?

Bu yazıda bankaların üniversite öğrencilerine sağlamış oldukları kredi kartlarını tüm yönleriyle ele alacağız. Bu kartların avantajları, limitleri, faiz oranları, yıllık aidatları gibi daha birçok konu yine makalemizde yer alacaktır. 


Hangi Bankalar Öğrenciye Kredi Kartı Veriyor?

İş Bankası İşte Üniversiteli Kredi Kartı:


İşte Üniversiteli, İş Bankası'nın üniversite öğrencilerinin kullanımına sunduğu kredi kartıdır. Bu karttan aynı zamanda 18 yaş ve üstü lisans üstü eğitimi gören öğrenciler de faydalanabilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; İste Üniversiteli'nin 3 değişik versiyonu bulunmaktadır. Bunlar Temaslı Visa, Temassız Visa ve Aidatsız İste Üniversiteli'dir. Temaslı Visa'nın 25 tl, Temassız Visa'nın ise 20 tl senelik kullanım ücreti vardır. Bizi ilgilendiren aidatsız karttır. Bu kartın senelik herhangi bir kesintisi yoktur. Maximum dünyasının temel avantajlarından faydalanmaktadır. Kısacası Maximum üyesi işyerlerinden taksitli alışveriş yapıp maxipuan kazanabilirsiniz.
Temel Maximum sistem avantajlarına ek olarak bir takım ek avantajlardan da faydalanmak istiyorsanız senelik 20-25 tl sabit ödemesi bulunan Temaslı yada Temassız Visa İşte Üniversiteli kredi kartına başvurabilirsiniz.

İşte Üniversiteli 300 tl limitle gelmektedir. Ödemelerinizi düzenli yaptığınız takdirde belli bir süre sonra limit yükseltmek için başvuruda bulunabilirsiniz.

Akbank Axess Eksi26 Kredi Kartı:


Akbank 18 - 26 yaş arası öğrenciler için eksi26 kredi kartını kullanıma sunmuştur. Kart Axess özelliği taşıdığı için Axess üyesi işyerlerinden taksitli alışveriş yapıp chip para kazanabilirsiniz. Axess üyesi 160000 işyeri sayesinde birçok fırsattan yararlanabileceksiniz. Bu arada Eksi26'nın Sanal kart özelliği vardır. Bunun dışında önceden yaptığınız bir alışverişi sonradan taksitlendirebiliyorsunuz. 50 tl üzeri alışverişleri faiz ödemeden 3 taksite bölebilirsiniz.

İlk yıl aidat almayan eksi26 sonraki yıllarda 20 lira yıllık aidat almaktadır. Kart için limit 500 tl olarak belirlenmiştir.

Axess Eksi26 kredi kartıba başvuru yapmak için öğrenci kimlik fotokopinizle en yakın Akbank şubesine başvurmanız gerekiyor.

Ziraat Bankası Genç Bankkart Kredi Kartı:


Ziraat Bankası'nın Kredi ve Yurtlar kurumundan burs ve kredi alan üniversite öğrencilerine sağladığı kredi kartının adı Genç Bankkart'tır. Banka bu kart için 5 yıl aidat almamaktadır. KYK'nın burs ve kredi ödemeleri Ziraat Bankası üzerinden yapıldığını düşünürsek tek kart sayesinde hem banka kartı hem de kredi kartı özelliğinden faydalanmış oluruz. Üstelik eğer KYK kredi veya burs sisteminden yararlanıyorsak hesabımızda para olmasa bile Ziraat Bankası bize Harçlık Avans adı altında 300 tllik faizsiz ve masrafsız ek alışveriş imkanı sunuyor. Bu arada Harçlık avansı nakit olarak çekemiyorsunuz. Genç Bankkart Maximum özelliği taşımaktadır. Maximum üyesi işyerlerinden taksitli alışveriş yapıp MaxiPuan kazanabilirsiniz. Kredi Yurtlar Kurumu'ndan kredi veya burs alıyorsanız, her ay 300 tl ekstra alışveriş limiti

Genç Bankkart, Lisans öğrencilerine 500 tl, yüksek lisans öğrencilerine 800 tl, doktora öğrencilerine 950 tl limit vermektedir. Genç Kart'ın kredi kartı özelliğinden sadece KYK’dan burs veya öğrenim kredisi ödemesi alan öğrenciler faydalanmaktadır. Yani KYK'den burs veya kredi almıyorsanız bu kartı alamazsınız.

En yakın Ziraat Bank şubesine giderek Genç Bankkart başvurusu yaparak kredi kartı özelliğini açtırabilirsiniz. Online başvuru özelliği malesef yok.


TEB Bankası ÜniversiTEB Kredi Kartı:


Türkiye Ekonomi Bankası'nın üniversite öğrencileri için tasarladığı kartın adı ÜniversiTEB Bonus Card'dır. Bonus özellikli bir kreri kartı olduğu için Bonus üyesi işyerlerinin kampanyalarından faydalanıp para puan kazanabiliyorsunuz. ÜniversiTEB ile ilgili bir kaç kampanyayı sizle paylaşmak istiyorum. Hafta içi 50 liralık bir harcama yaptığınızda hafta sonu sinema ve tiyatro biletlerinde %50 indirim kazanıyorsunuz. Kredi kartına ilişkin açılan ilk vadesiz hesap için herhangi bir hesap işletim ücreti alınmıyor. Bu kartın havale konusunda da büyük bir avantajı var. Sisteme 2 velinizi kayıt edebiliyorsunuz. Bu sayede veliniz size bir havale gönderdiğinde bu paraya bir kesinti uygulanmıyor. Ücretsiz havale sisteminden faydalanmış oluyorsunuz.

ÜniversiTEB'in yıllık 9 tl sabit ödemesi bulunuyor. 500 -1000 tl bir kullanım limitine sahip olan bu kart oldukça gelişmiş bir internet bankacılığına sahiptir. Kampanyalar bakımından oldukça zengindir.

HSBC Bankası HSBC Campus Kredi Kartı:


HSBC Bankası'nın üniversite öğrencilerine tahsis ettiği kart HSBC Campus kredi kartıdır. Üniversite öğrencilerine en kolay kredi kartı veren banka HSBC'dir. Düzenli ödemeleriniz ile limitinizi arttırma şansınız var. Advantage kartların özelliklerini taşımaktadır. Bu bağlamda Advantage üyesi işyerlerinde ek taksit ve nakit puan avantajlarından faydalanabilirsiniz.Nakit Avans çekme özelliği vardır.

HSBC Campus kart 500 tl limit ile gelmektedir. Bunun dışında HSBC'nin üniversite öğrencilerine özel iki kredi kartı daha vardır. Bunlar Concept Üniversiteli ve Advantage Hızz Üniversiteli'dir.Daha detaylı bilgiyi HSBC resmi sitesinden edinebilirsiniz.


Yapı Kredi Bankası Play Card:


Gerek kampanyaları gerekse 1000 tllik limiti ile üniversite öğrencileri tarafından tercih edilen bir diğer kredi kartı Play Kart'tır. World Card sistemine ait tüm özellikleri kapsadığı için her harcamadan World Puan kazanırsınız.18 yaşını doldurmuş ve Türkiye'deki tüm üniversitelerin 4 yıllık lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Meslek Yüksek Okulu, Hemşirelik Sağlık Yüksek Okulu ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda okuyan meslek yüksek okulu öğrencileri Play Kart'a başvurabilir. Play Kart'ın 70 tllik senelik aidatı bulunuyor ancak öğrenci belgeniz ibraz edildiği takdirde bu bedel sizden alınmıyor. Limit konusuna dönecek olursak eğer 1000 tl sizin için yeterli değilse ve limit arttırmak istiyorsanız kefil göstermeniz gerekiyor. 

Play Card, taksitli nakit avans ve normal nakit avans çekme özelliğine sahiptir.

Garanti Bankası Bonus Genç Kredi Kartı:


Garanti Bankası 18 - 25 yaş arası öğrenciler için Bonus Genç kredi kartını geliştirmiştir. Bu kart ile yapmış olduğunuz harcamalarınızdan bonus puan kazanabilir ve puanlarınızı 250000 Bonus üyesi işyerinde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Bonus Genç'in yıllık kart üyelik ücreti yoktur. 500 tl limitle elimize ulaşan kart nakit avans olanağına sahiptir. Gençlere yönelik kampanyalar açısından zengin bir kredi kartıdır. Yaygın ATM ağı sayesinde nakit ihtiyacınızı istediğiniz zaman giderebilirsiniz. Yapmış olduğunuz alışverişlerin taksit sayısını ufak komisyonlarla arttırabiliyorsunuz. Mesela tek seferde peşin ya da taksitli 50 - 500 tl arasındaki alışverişlerinizde talep edeceğiniz her ek taksit sayısı için 1 tl, 501 – 1000 tl arasında olan alışverişlerinizde talep edeceğiniz her ek taksit sayısı için 3 tl, 1001 – 5000 tl arasında işlem tutarının %0,5'i oranında ek ücret alınmaktadır. 

Bonus Genç, BONUS özelliğine sahiptir.


FinansBank CardFinans GO Kredi Kartı:


CardFinans GO 18 - 26 yaş öğrencilere hizmet veren 750 tl limitli bir kredi kartıdır. CardFinans GO CardFinans'ın tüm özelliklerini taşımaktadır. Öğrenci olduğunuzu Finans Bankası'na bildirdiğiniz takdirde hesap işletim ücreti ödemek zorunda kalmıyorsunuz. Fakat bu avantajdan faydalanabilmeniz için kartınızı her ay en az 1 kez kullanmanız gerekiyor. Formul 150 sayesinde faizsiz olarak 150 tl'ye kadar nakit avans çekebiliyorsunuz. Kampanyalar açısından da yeterli seviyede olan bu kartı tercih edebilirsiniz.


Vakıf Bankası Like Card:


Vakıf Bankası'nın öğrencilere yönelik kartı Like Card'dir. 500 tl limitli bu kredi kartının senelik 12 tl sabit ödemesi bulunuyor ancak ekstrelerinizi posta yoluyla değil de elektronik posta ile almayı tercih ederseniz bu ücreti ödemek zorunda kalmıyorsunuz. 
Like Card ile 250.000'i aşkın World Üye İşyeri ve VakıfBank Üye İşyerleri'nde yapacağınız alışverişlerinizde Worldpuan kazanma ve taksit avantajlarından faydalanma şansınız bulunuyor.

Bu makalemizde öğrenciye kredi kartı veren bankalar konusunu ele aldık. Görmüş olduğunuz gibi her bankanın üniversite öğrencilerine sunmuş oldukları kredi kartları birbirinden farklı özelliklere sahip.

Yukarıda yer alan kredi kartlarından birine sahipseniz görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayınız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement