ÖSYM Fotoğraf Değişikliği Nasıl,Nereden Yapılır ?

ÖSYM Fotoğraf Değişikliği Nasıl,Nereden Yapılır ?

ÖSYM sınavlarına girerken adayların en çok karşılaştığı sorunlardan birisi olan '' fotoğraf geçerlilik süresi dolmuştur '' uyarıdır. Sınava girecek adayların bu uyarıyı kesinlikle dikkate almaları gerekmektedir. Çünkü kimlik resmi ile sınav giriş belgesinde ki resmin birbiriyle uyuşmaması nedeniyle sınava alınmama gibi bir durum söz konusu olabilir. ÖSYM bu konu hakkında öğrencileri zaten resmi bir şekilde uyarmaktadır.

Bu durumda yapmanız gereken sınav başvuru merkezinde ''sınav başvurusu'' yapmak. Resminizi sınav başvurusu süresi içerisinde ÖSYM sınav merkezlerinden çektirebilirsiniz. ÖSYM resim değişikliği için doldurmanız gereken bir dilekçe var dilekçe örneği şöyle ;

✔ ÖSYM Fotoğraf güncelleme işleminizi online olarak yapmak maalesef mümkün değildir.


dilekçe


ÖSYM genel amaçlı dilekçenin fotoğraf değişikliği talebi amacıyla okula dilekçenin nasıl doldurulması gerektiğiniz anlatalım. Gerekli kimlik bilgilerinizi,adres bilgilerinizi doldurun.  Bu kısımları doldurduktan sonra gelelim '' Evrak Referans Numarası Nasıl Doldurulur'' diye soracağınızı biliyorum. Evrak Referans Numarasını almak için kendi ÖSYM hesabınıza giriş yapın ; 

ÖSYM hesabınıza bu linkten giriş yapabilirsiniz : https://ais.osym.gov.tr

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra aday işlemleri sayfasından '' Evrak Referans No Al'' bölümüne tıklayın daha sonra Numara Al butonuna tıkladıktan sonra Referans Numaranızı göreceksiniz. Bu referans numarasını dilekçenize yazabilirsiniz.

Daha sonra gireceğiniz sınavın yılını,adını ve dönemi belirtmelisiniz. Ayrıca şunu asla unutmayın başvuruyu yaptığınız sınav dönemindeki sınava kayıt olmadıysanız fotoğraf değişikliğiniz geçerli olmayacaktır. Yani açıkça belirtmek gerekirse hangi sınava girecekseniz o sınavın kayıt döneminde fotoğraf değişikliği yapmalısınız.

✔ ÖSYM fotoğraf değişikliği sadece sınav dönemlerinde yapılabilmektedir.

Doldurmanız gereken diğer kısımların üstünde durmadan dilekçedeki ''Talepler'' kısmına fotoğraf değişikliğini niçin yaptığınızı belirtmelisiniz. Dilekçenizi doldurduktan sonra  Nüfus Cüzdanı Örneği almalısınız. Nüfus Cüzdanı Örneği aksi ispat edilene kadar geçerli olduğunu unutmamanız gerekir.

En sonda 2 adet vesikalık güncel fotoğrafınızın biri Nüfus Cüzdanı Örneği için diğerini de Nüfus Cüzdanı Örneği ile birlikte  zarfın içine koyduktan sonra  ÖSYM ye gönderebilirsiniz. ÖSYM bu işlemi fax,e-posta ile falan kesinlikle kabul etmemektedir.

✔ Postanızın İade Taahhütlü olmasına dikkat edin.

Fotoğraflar artık 50 ay süreyle günceldir ve 45 aydan sonraki sürede fotoğraf değiştirmek için başvuru yapılabilir. 


ÖSYM Fotoğraf güncellemesi hakkında sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz konuyla ilgili geri dönüş yaparak yardımcı olacağız.

40 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement