Askerlik Nasıl Tecil Edilir ve Askerlik Hangi Durumlarda Ertelenir ?

Askerlik Nasıl Tecil Edilir ve Askerlik Hangi Durumlarda Ertelenir ?

askerlik-tecil-işlemi-nasıl-yapilir

Askerlik 21 yaşına gelmiş her erkeğin zorunlu olarak yapması gereken vatan görevidir. Lisans ve üstü öğrenimini tamamlayan kişiler kısa dönem 6 ay asker görevi yapmaktadırlar. Herhangi nedenlerden dolayı askerlik görevini yapamayacak durumda olan kişiler askerliklerini tecil edebilirler.

➕ Eğitimini aralıksız devam ettiren kişilerin tecil işlemleri otomatik olarak yapılmaktadır lakin eğitime ara verilmesi vb. durumlarda bu durumu askerlik şubesine bildirmeniz gerekmektedir.

Askerlik tecil işlemi yaptırabilmeniz için herhangi bir nedeni sebep olarak gösterebilirsiniz. Bu hususlara örnek verecek olursak eğitim durumunuz,sağlık sorunlarınız,ailevi durumlar,maddi ve manevi konular neden gösterilerek tecil yaptırabilirsiniz.

✔ Eğitim durumundan dolayı tecil işlemi yaptıran bireyler 29 yaşını geçmemek suretiyle tecil işlemlerini devam ettirerek askerliklerini erteleyebilirler.

Askerliğimi Ne Kadar Süre Tecil Ettirebilirim?

  • Lise ve dengi okul mezunları askerliklerini 3 yıl mazeretsiz olarak tecil edebilirler.
  • Üniversiteden mezun olan ve YÖK ile bütün ilişkisini bitiren kişiler askerliklerini 2 yıl daha tecil edebilirler.
  • Yüksek Lisans,Doktora ve Staj programları kapsamında üst yaş 35 olacak şekilde askerliklerini 1 yıl daha tecil edebilirler.

Askerlik Tecil Etmek için Gereken Şart ve Koşullar Nelerdir ?

  • Eğitimine devam eden kişiler ( Lise,Üniversite ) 29 yaşına kadar askerliklerini tecil edebilirler.
  • Yüksek Lisans,Doktora ve Staj yapan kişiler 33-36 yaşına kadar  askerliklerini tecil edebilirler.
  • Lisanslı sporcular 33 yaşına kadar askerliklerini tecil edebilirler.
  • Kilosu fazla olan kişiler askerliklerini 1 yıl daha tecil edebilirler.
  • Yabancı ülkede çalışma veya oturma izni alan kişiler askerliklerini konsolosluğa bildirmek şartıyla 38 yaşına kadar askerliklerini tecil edebilirler.
  • Sağlık nedenlerinden dolayı ( hastalığın tedavi süresi boyunca ) askerliğinizi tecil edebilirsiniz.
  • Aileden bir kişi askerlik yapıyorsa o kişinin askerliği bitene kadar askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz.

Askerlik Nasıl Tecil Edilir ?

Askerlik tecil işleminizi herhangi askerlik şubesinden yapabilirsiniz. Tecil işlemi için gerekli olan evrakları askerlik şubesi sizlere bildirecektir. Askerlik şubesinde sıra numarası alarak gerekli formu doldurduktan sonra askeri personele teslim edeceksiniz. Bu aşamadan sonra ilgili sağlık kuruluşunda askerliğe elverişlidir raporu almanız gerekmektedir. Bu belgeyi aldıktan sonra askerlik şubesine tekrar giderek askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz.

✔Açık Öğretim Fakültesinde okuyan kişiler eğitim süreleri boyunca 29 yaşını aşmamak kaydıyla askerliklerini erteleyebilirler.

✔ İkinci Üniversite kapsamında askerlik tecil edilemez veya ertelenemez. 

Eğitimine ara vermeden devam eden kişilerin tecil yaptırmasına gerek yoktur bu kişilerin tecil işlemleri otomatik olarak yapılmaktadır.

Eğitiminden mezun olan kişilerin en geç iki ay içerisinde tecil işlemi yapması gerekmektedir aksi taktirde yoklama kaçağı durumuna düşersiniz.

Askerlik Tecil işlemiyle ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz konuyla ilgili en kısa sürede sizler yardımcı olunacaktır.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement