Lys Edebiyatta Çıkabilecek Soru Tahminleri

Lys Edebiyat Çıkabilecek Soru Tahminleri

Lys Edebiyatta Çıkabilecek Soru Tahminleri

Lys Edebiyatta çıkabilecek soru tahminlerimiz yazarlar üzerinden yapılacaktır. Gelecek yıllarda sorulma ihtimali yüksek olan ve ÖSYM'nin en çok üzerinde durduğu yazar ve eserlerden bahsedeceğiz. Şimdi sizlerle Lys Edebiyatta çıkabilecek soru tahminlerimizi analizleriyle birlikte açıklayalım.

ÖSYM'nin geçmiş yıllarda sorduğu lys edebiyat sınav sorularının analizlerine göre aşağıdaki yazarlar gelecek yıllarda sorulma ihtimali en yüksek yazarlardır. Bunun için bu yazarların üzerinde durulması gereklidir.

1 - Yaşar Kemal 
Lys Edebiyat sınavlarında sorularda karşınıza çıkabilecek yazarlardan birisi olan  Yaşar Kemal Ösym'nin geçmiş yıllarda sorduğu sorularda 2012 yılında cevap olarak sorulmuş ve son 4-5 yıldır şıklarda yer alan yazarlardan birisidir.  Bunun için sorul ihtimali en yüksek olan yazarlardan birisidir.

2 - Necip Fazıl Kısakürek
Necip Fazıl Kısakürek lys edebiyat sınavlarında şıklar yer alan ve popülerliği yüksek olan yazarlardan birisidir. 2014 yılındaki Lys Edebiyat sınavında cevap olarak sorulmuştur. Son zamanlarda birçok ödül dağıtılmaktadır. Bunun için gelecek sınavlarda sorulma ihtimali en yüksek yazarlardan birisidir.

3 - Yakup Kadri Karaosmanoğlu
Yakup Kadri Karaosmanoğlu lys edebiyat sınavlarından çıkma ihtimali en yüksek banko yazarlardan birisidir.  ÖSYM'nİn geçmiş yıllardaki lys edebiyat sınavlarında 2007,2009,2012,2013 yıllarında cevap olarak sorulmuş 2008,2010 yıllarında şık olarak karşımıza gelmiştir. Bu analizlere bakıldığında ÖSYM'nin üzerinden en çok durduğu yazarlardan birisidir.

4 - ( Yedi Güzel Adam )
TRT tarafından dizi olarak yayınlanması nedeniyle Yedi Güzel Adam'dan her biri sınavda karşınıza çıkabilir. Bunun için üzerinden durulması gerektiğini düşünüyorum.

5 - Necmettin Halil Onan
Necmettin Halil Onan ''Bir Yolcuya'' şiiri Çanakkale'de şehit olan Mehmetçiklerimizle özdeşleşmiş bir şiirdir. Bunun için Lys Edebiyat sınavından sorulma ihtimali en yüksek yazarlardan birisidir.

6 - Erdem Bayazıt 
7 Güzel Adam'dan birisi olan Erdem Bayazıt 2014 Lys Edebiyat sınavında soru olarak sorulmuştur.  Bunun için ÖSYM'nin önem verdiği yazarlardan birisi olduğu için gelecek sınavlarda da sorulma ihtimali çok yüksektir.

7 - Mehmet Akif İnan
7 Güzel Adam'dan birisi olan Mehmet Akif İnan Lys Edebiyat sınavlarında şuana kadar sorulmamış bir yazardır. Ölümünün 15.yılı olması nedeniyle 2015 yılı Mehmet Akif İnan yılı ilan edilmiştir. Bunun için gelecek yıllarda sorulma ihtimali en yüksek yazarlardan birisi olduğunu belirtebiliriz.

8 - Nuri Pakdil
7 Güzel Adam'dan birisi olan Nuri Pakdil ilk defa Necip Fazıl Kısakürek ödülünü alması nedeniyle sorulma ihtimali yüksek olan yazarlardan birisidir.

9 - Cahit Zarifoğlu
Cahit Zarifoğlu 7 Güzel Adam şiirinin şairidir.  7 Güzel Adamın yaratıcısı olduğu için ÖSYM tarafından daha fazla değer kazanan yazarlardan birisi olmuştur. Bunun için gelecek yıllarda sorulma ihtimali yüksek yazarlardan birisidir.

10 - Rasim Özdenören
Rasim Özdenören Lys Edebiyat sınavlarında 2012 yılında şık 2013 yılında ise cevap olarak sorulan edebiyat yazarlarından birisidir. Ayrıca Rasim Özdenören 7 Güzel Adam olarak anılan yazarlarımızdan birisidir.  En önemlisi TRT dizilerinde yaşam öyküleri anlatılan bu yazar güncelliği sebebiyle sorulma ihtimali en yüksek yazarlardan birisidir.

11 - Arif Nihat Asya
Bayrak şairimiz olan Arif Nihat Asya 2014 Lys sınavında soruda şık olarak bu yazara yer vermiştir. Cumhur Başkanı tarafından ''Dua'' adlı eseri okunan Arif Nihat Asya güncelliği sebebiyle sorulma ihtimali en yüksek yazarlardan birisidir.

12 - Mehmet Akif Ersoy
Mehmet Akif Ersoy Lys Edebiyat sınavlarında 2008 ve 2010 yıllarında şık olarak , 2009 ve 2013 yıllarında şık ve cevap olarak yer vermiştir. İstiklal Marşımızın şairi olması nedeniyle ÖSYM'nin sıklıkla sorduğu yazarlarımızdan birisidir.

13 - Samiha Ayverdi 
Samiha Ayverdi ÖSYM tarafından 2014 Lys Edebiyat sınavında soru olarak sorulmuştur. Bunun için sorulma ihtimali yüksek olan yazarlardan birisidir.

14 - Yavuz Bülent Bakiler
2014 Lys Edebiyat sınavında soru olarak karşımıza çıkan Yavuz Bülent Bakiler. '' Sözün Doğrusu '' isimli eseriyle büyük ses çıkarmıştır. Bunun için gelecek yıllarda Lys Edebiyat sınavlarında sorulma ihtimali en yüksek yazarlardan birisidir.

15 - İsmet Özel 
İsmet Özel 2012 Lys Edebiyat sınavında şık olarak yer almıştır. Bunun için sorulma ihtimali olan yazarlarımızdan birisidir.

16 - Ahmet Hamdi Tanpınar 
Ahmet Hamdi Tanpınar Lys Edebiyat sınavlarında 2006 ve 2013 yıllarından cevap olarak 2010,2012 ve 2013 yıllarında şık olarak yer alan önemli yazarlarımızdan birisidir. Ayrıca türk edebiyatının en önemli isimlerinden birisi olduğunu belirtmek isteriz.

17 - Alaeddin Özdenören
7 Güzel Adam'dan birisi olduğu için sorul ihtimali olan yazarlarımızdan birisidir.

18- İslami Muhafazakar Yazarlar 

  • Ömer Lütfi Mete
  • Fethi Gemuhluoğlu
  • Cahit Koytak
  • Kamil Eşfak Berki
  • Arif Ay
  • İhsan Deniz
19 - Refik Durbaş
Refik Durbaş Lys Edebiyat sınavlarında şuana kadar sorulmayan yazarlardan birisi olduğu için gelecek yıllarda sorulma ihtimali en yüksek yazarlardan birisidir.

20 - Muallim Naci 
Muallim Naci ÖSYM'nin hazırladığı Lys Edebiyat sınavlarında 2008 yılında şık , 2013 yılında cevap , 2014 yılında ise şık olarak sorulmuştur. Bunun için gelecek yıllarda da sorulma ihtimali yüksek olan yazarlarımızdan birisidir. 

21 - Ziya Paşa 
Ziya Paşa ÖSYM tarafından yapılan Lys Edebiyat sınavlarında 2006 ve 2013 yıllarında cevap , 2014 yılında ise şık olarak sorulmuştur. ÖSYM'nin önemsediği yazarlardan birisi olduğunu söyleyebiliriz.

22 - Falih Rıfkı Atay
Faşih Rıfkı Atay ÖSYM'nin hazırladığı Lys Edebiyat sınavlarında 2008,2009 ve 2013 yıllarında şık olarak sorulmuş yazarlardan birisidir. Bunun için gelecek yıllarda sorulma olasılığı yüksektir.

23 - Halikarnas Balıkçısı ( Cevat Şakir Kabaağaçlı )
Cevat Şakir Kabağaçlı bir çok etkinlikte anılması ve ayrıca Google'de Cevat Şakir Kabağaçlı için doodle hazırlanması nedeniyle sorulma ihtimali yüksek olan yazarlarımızdan birisidir. 

24 - Orhan Kemal
Orhan Kemal 2006 Lys Edebiyat sınavında hem cevap hem şık , 2008 yılında şık , 2007,2009 ve 2012 yıllarında ise cevap olarak sorulmuştur. Bu analize bakıldığında gelecek lys sınavlarında sorulma olasılığı en yüksek yazarlarımızdan birisidir. 

25 - Memduh Şevket Esendal
Memduh Şevket Esendal  2009 Lys Edebiyat sınavında cevap , 2006,2010 ve 2012 yıllarında şık olarak karşımıza çıkan yazarlardan biridir. Bunun için gelecek yıllarda sorulma ihtimali en yüksek yazarlardan birisidir.

26 - Orhan Veli Kanık 
Orhan Velik Kanık 2008 Lys Edebiyat sınavında cevap , 2013 yılında hem şık hem cevap olarak sorulan önemli yazarlarımızdan birisidir. Lys Edebiyat sınavında çıkma olasılığı yüksek yazarlarımızdandır.

27 - Behçet Necatigil 
Behçet Necatigil 2014 Lys Edebiyat sınavında şık olarak sorulmuş yazarlarımızdan birisidir. Bunun için sınavlarda çıkma olasılığı yüksek olan yazardır.

28 - Aşık Veysel Şatıroğlu
Aşık Veysel Şatıroğlu 2013 Lys sınavında cevap olarak sorulmuş dünyaca tanınmış güncel yazarlarımızdan birisi olduğu için sorulma ihtimali en yüksek olan yazarlarımızdan birisidir.

29 - Tarık Buğra
Tarık Buğraya 2012,2013 Lys Edebiyat sınavlarında şık olarak yer verilmiştir. Bunun için çıkma ihtimali yüksek olan yazarlardan birisidir.

30- Turgut Uyar 
Turgur Uyar 2008 Lys Edebiyat sınavında cevap , 2014 yılında şık olarak sorulmuş yazarlardan birisidir. Bunun için çıkma ihtimali olan yazarlarımızdandır.

31 - Edip Cansever 
Edip Cansever Lys Edebiyat sınavlarında 2008 yılında cevap 2014 yılında şık olarak sorulmuştur. Bunun için çıkma olasılığı yüksek olan yazarlardandır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement