Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Tanıtımı

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Tanıtımı

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Tanıtımı

Sağlık bölümleri arasında en çok tercih edilenlerden birisi olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü 4 yıllık bir programdır. Bu bölümü genel olarak birçok üniversitede bulabilirsiniz. Sağlık bölümü olmasının yanında iş imkanının fazla olması,kpss atamalarının kolay olması ve iyi maaş olanakları gibi faktörlerin etkisiyle en iyi bölümlerden birisi olmuştur. Bunun için Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü hakkında detaylı bir analiz yaparak kafanızdaki bütün sorulara cevap vereceğiz bu doğrultuda yapılan tercih sizlerin faydasına olacaktır. Makalemizin sonunda sormak istediklerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz en kısa sürede konuyla ilgili yardımcı olunacaktır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünün genel amacı fizik tedavide uzman elemanların yetiştirilmesini sağlayarak, akademik yeterliliğe ulaştırmaktır.
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü 4 yıllık bir programdır. Bu bölüm bazı üniversitelerde MF-3 bazı üniversitelerde ise YGS-2 puan türüne göre alım yapmaktadır. Bunun için bu bölümü tercih etmek istiyorsanız ilk olarak tercih etmek istediğiniz üniversitelerin puan türlerini öğrenmeli ve üniversite sınavlarına bu doğrultuda hazırlanmanız sizlerin faydasına olacaktır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde Görülen Dersler Nelerdir ?

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde genel olarak fizik,kimya,biyoloji gibi derslerin yanında genel olarak kurumsal ve uygulamalı dersler işlenmektedir. Bu derslere örnek verecek olursak beden hareketleri,elektrik akımları,ısı-ışık ve parafin,mekanik aletlerle yapılan fiziksel tedaviler,masaj ve su tedavileri gibi konularda eğitilmektedirler. Ayrıca bu kişiler yaz aylarında kliniklerde staj eğitimi de almaktadırlar.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü için Gereken Nitelikler Nelerdir ?

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü için kişilerin fizik,kimya,biyoloji gibi fen bilimleri derslerine ilgili duyması ve başarılı olması gerekmektedir. Bu kişilerin sosyal anlamda iletişim kurabilen ve insan psikolojisini anlayabilen kişiler olmasında fayda vardır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon mezunlarının yaptıkları işler nelerdir ?

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olan kişiler ''Fizyoterapist''unvanıyla çalışmaktadırlar. Fizyoterapist doğuştan veya sonradan bedende oluşan sakatlığı gidermek veya en aza indirmek için hastaya fizik tedavi ve rehabilitasyon programını uygulayan kişidir. 
Bunun yanında Fizyoterapistler şu tedavi yöntemlerini kullanmaktadırlar ;
  • Kas,hareket ve elektrik testleri yapmak
  • Tıbbi bilimsel hareketler
  • Güç geliştirme
  • Frekans akımları
  • Masaj ve su tedavisi yöntemleri
  • Protez kullanma eğitimi
  • Rehabilitasyon 
  • Günlük yaşam aktivitelerini kolaylaştırmak

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünün Çalışma alanları nelerdir ?

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olan kişilerin çok geniş çalışma alanları bulunmaktadır. Bir Fizyoterapist olarak mezunların yaptıkları işler maddeler halinde şu şekildedir ;
  • Fizik Tedavi
  • Ortopedi
  • Nöroloji
  • Pediatri
  • Kardiyoloji
  • Kadın-doğum
  • Yanık
  • Rehabilitasyon Merkezi
Bunların yanında belirtecek olursak bir fizyoterapistler uzman hekimler beraber özel klinik açabilmektedir. Resmi kliniklerde ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan kişiler devlet memurları yasasından faydalanabilmektedirler.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünün Geleceği Nedir ?

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünün geleceği hiç bitmeyecek mesleklerden birisidir. Çünkü zaman ilerledikçe fizik tedavi konusunda ihtiyaçların artması ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu tıbbi araç ve gereçleri kullanabilecek kişilere ihtiyaç duyulması bu bölümü ön plana çıkartmaktadır. Genel olarak bakıldığı zaman sağlık bölümleri geleceği her zaman olan ve iş imkanlarının en fazla olduğu bölümlerdir. Bunun için bu bölüme ilgi duyuyorsanız kesinlikle tercih etmeniz gereken bölümlerden birisi olduğunu söyleyebilirim. Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede konuyla ilgili sizlere yardımcı olunacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement