Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümü Tanıtımı

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümü Tanıtımı

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümü Tanıtımı

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümü yeni açılması nedeniyle ve sağlık sektörünü ilgilendiren bir bölüm olduğu için büyük ilgi görmektedir. Bölümün geleceği hakkında tahmin yürütecek olursak sağlık sektöründe olduğu için mezunlarının rahatlıkla iş bulacağını düşünüyoruz. Bu bölüm daha hiçbir mezun vermediği için maalesef net ifadeler kullanamıyoruz. Şimdi sizlerle beraber Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümünü hep beraber değerlendirecek ve bu konu hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Makalemizin sonunda sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz.

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümü 2 yıllık önlisans programıdır. Bu bölüm YGS-1 puan türüne göre alım yapmaktadır. Şunu da belirtelim Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümü Türkiye'de sadece Mehmet Akif Ersoy üniversitesinde bulunmaktadır. Bunun için bu bölümü tercih etmek biraz risklidir çünkü mezunlarının iş konusunda açıkta kalıp kalmamaları tartışılır bir konudur.

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümünde Görülen Dersler Nelerdir ?

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümünde görülen dersler genel olarak bilgisayar programcılığına benzemektedir. Bunun yanı sıra sağlık bilgi sistemleri dersleri de işlenmektedir. Örnek verecek olursak ; mobilite,sağlıkta yeni teknolojiler,sağlıkta web projesi,sağlık hizmetleri yönetimi,tıbbi dokümantasyon,bilgi sistemleri gibi dersler işlenmektedir. Genel olarak belirttiğimiz gibi bilgisayar programcılığı doğrultusunda dersler gösterilmektedir.

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümü İş imkanları ve Çalışma Alanları Nelerdir ?

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliğinden mezun kişiler kamu ve özel kuruluşlarda çalışabilirler. Bu bölümün mezunları sağlık kurum ve kuruluşlarında bilgisayar kullanımı ve sağlık cihazları kullanımı alanlarında çalıştırılmaktadırlar. Bunun yanında sağlık cihazlarının onarımı,programcılığı gibi alanlarda da görevlendirilmektedirler. Bu kişiler ayrıca sağlık kuruluşlarının bilgi işlem departmanında ve üniversitelerde çalışma fırsatı yakalayabilirler.

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümününden mezun olan kişilerin çalışabileceği alanları maddeler halinde özetleyecek olursak ;
  • Sigorta Şirketlerinde
  • Sağlık Bakanlığı alanlarında
  • Devlet Hastaneleri ve Özel Hastanelerde
  • Rehabilitasyon Merkezleri
  • Tıbbi İlaç Üretim ve Dağıtım Şirketlerinde
  • Sosyal Güvenlik Kurumlarında
  • Üniversitelerde

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümünün Geleceği Nedir ?

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliğinin geleceği hakkında net ifade kullanmak yanlış olacaktır. Çünkü bu bölüm daha yeni açıldı,tek bir üniversite de var ve daha hiç bir mezun vermedi. Bu yüzden geleceği hakkında tahmin yürütmek çok zor ama şunu söyleyebilirim sağlık bölümü olduğu için mezunlarının rahatlıkla iş bulacaklarını ümit ediyorum. Gelecekte ise bu alanda eleman ihtiyacının daha fazla artacağını ve bu bölümün değerleneceğini tahmin etmekteyim.

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümü Maaşları Nelerdir ?

Devlet memuru olursanız 2100-2500 TL arasında maaş alabilme imkanınız vardır. Özel sektörde ise maaşlarınız genel olarak asgari ücretten başlayacaktır. 

*Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği bölümüyle ilgili sormak istediklerinizi ve düşüncelerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz konuyla ilgili kısa sürede geri dönüş sağlanacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement