Adalet nasıl bir bölümdür iş imkanı ve maaşı nedir ?

adalet-bölümü-is-imkanlari

Adalet nasıl bir bölümdür ?

Adalet bölümü en iyi 2 yıllık ön lisans programlarından birisidir. Çünkü Bu bölümü bitiren kişiler kısa zamanda hukuk alanında çalışma fırsatı yakalarlar. Kısa zamanda iş hayatına atılmak ve yükselmek isteyenler için tavsiye edilebilecek parlak bölümlerden birisidir. Bu bölüm sözel alanı iyi olan kişiler için oldukça doğru karar olacaktır. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum bu bölüm hakkında '' mezunu çok iş imkanı kısıtlı '' diyenlere hiç aldırmayın çünkü gerekli gayret gösterildiği taktirde çok iyi alanlarda kısa sürede çalışma imkanı yakalayabilirsiniz. 

Adalet bölümüne giriş şartları nelerdir ?

Adalet lisesi mezunuysanız bu bölüme sınavsız geçiş hakkı sağlayabilirsiniz. Eğer ki ÖSYM ile bu bölüme girmek istiyorsanız YGS-3 puan türüne göre alımlar gerçekleştirilir. Bu bölüme karşı talep fazla olduğu için taban puanları diğer bölümlere göre biraz daha fazladır. 

Adalet bölümü öğrencilerin mezunu iş imkanları nelerdir ?

  • Mahkemelerde yazı işleri müdürlüğü yapabilirler.
  • Zabıt katibi olabilirler.
  • Mübaşirlik yapabilirler.
  • Avukat bürolarında çalışabilirler.
  • İcra müdürü olabilirler.
  • İcra takip departmanında çalışabilirler.
Adalet bölümünün en güzel yanlarından birisi dikey geçiş sınavıyla hukuk fakültesine geçiş yaparak avukat,savcı,hakim olma şansı yakalayabilirler.

Adalet bölümü dikey geçiş 

Adalet bölümünden mezun olan öğrenciler dikey geçiş sınavıyla hukuk fakültesine geçiş yapabilirler. Lakin bu anlatıldığı kadar kolay bir durum değildir öğrencilerin dikey geçiş sınavından hukuk fakültelerine geçiş yapabilmeleri için bu sınavda çok iyi bir başarı göstermesi gerekmektedir. Çünkü dikey geçiş ile alınan kontenjanlar oldukça sınırlı sayıda olduğu gibi rekabetinde fazla olduğu alanlardan birisidir. Özel üniversitelerde bile puanlar bir hayli yüksektir. Bunun için Adalet mezunlarının hukuk fakültesine geçme durumu çok zor hal almıştır. Bu bölümü seçmenden önce bu hususu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyorum.

Adalet bölümünün ders içerikleri nelerdir ?

Kısaca belirtmek gerekirse Adalet bölümünün ders içerikleri sözel ağırlıklıdır. Genel hukuk,icra hukuku,ticaret hukuku gibi birçok teknik ve uygulamalı dersleriniz olacaktır.

Adalet bölümünü Açık Öğretim Fakültesinde okumak ?

Eğer ki örgün olarak adalet bölümünü kazanamadıysanız Adalet Açık öğretim fakültesinde okumak en mantıklı tercihlerden birisi olacaktır. Çünkü Adalet Aöf puanları çok düşük tutar saçma bir bölüm okumaktansa bu bölümü aöf olarak bitirmek en mantıklı tercihlerden birisi olacaktır. Sunuda unutmayın adalet bölümü aöf ve örgün arasında neredeyse hiçbir fark yoktur.

Bu durum 2547 sayılı kanunun 12.maddesindeki d ve fıkraları ile 43.maddenin c fıkrasına göre hazırlanan yönetmeliğin 13.maddesinde "Açıköğretim öğrencileri ile aynı öğretim programına göre örgün öğretim öğrencileri arasında öğrenci hakları bakımından fark bulunmadığı gibi her iki yoldan mezun olanlar eşit hak ve yetkilere sahip olurlar." hükmü yer almaktadır

Adalet bölümü maaşları nelerdir ?

Adalet bölümünde maaşlar değişkenlik göstermektedir devlet memuru olursanız ortalama 2500-3500 arasında özel sektörde ise 1500-2500 arasında maaş alabilirsiniz bu konuda kesin bir şey söylemek yanlış olacaktır.

 Adalet bölümü ile ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak bildirebilirsiniz en kısa sürede size bu konuyla ilgili yardımcı olmaya çalışacağız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement