Anestezi nasıl bir bölümdür iş imkanı ve maaşı nedir ?

anestezi

Anestezi nasıl bir bölümdür ?


Anestezi bölümü en iyi 2 yıllık önlisans programlarından birisidir. Anestezi bölümünden mezun olan kişiler devlet hastanelerinde,özel hastanelerde ve üniversitelere ait yerlerde çalışabilirler. Bu bölümden mezun olan kişilerin işsiz kalması gibi bir durum söz konusu değildir çünkü ülkemizde bu alanda yetişmiş kişilere büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bölüme gerçekten ilginiz varsa hiç düşünmeden tercih edebilirsiniz çünkü bu bölümden mezun olduğunuz zaman kısa sürede iş hayatına atılarak çok iyi maaşlar kazanabilirsiniz. 

Anestezi bölümünde görülen dersler nelerdir ?

Özetlemek gerekirse anestezi bölümünde; fizyoloji,anatomi,anesteziyoloji,farmokoloji gibi dersler görülmektedir. Bu bölümde okumak isteyen adayların fen derslerine karşı ilgisi olmalıdır.

Anestezi bölümünden mezun olan kişiler ne iş yapar ?

Anestezi bölümünden mezun olarak kişiler '' Anestezi sağlık teknikeri '' unvanı ile çalışabilirler. Hastanın uyulması için tıbbı yöntemleri hekim kontrolünde uygulamaktadırlar.

Anestezi bölümünden mezun olan kişiler ne kadar maaş alırlar ?

Anestezi bölümünde maaşlar tecrübeye göre değişmektedir 3.000-10.000 TL kadar çıkabilmektedir. Maaşı gerçekten çok iyi olsa da anestezi teknikerliğinin zor bir iş olduğunu kabul etmek gerekir.

Anestezi ÖSYM puan hangi puan türünden alınmaktadır ?

Anestezi bölümünü tercih etmek isteyen adaylar YGS-2 puan türünden gereken taban puanı aldıkları taktirde bu bölümü tercih edebilirler.

Anestezi bölümü DGS ile gidilebilecek lisans bölümleri nelerdir ?

Anestezi bölümünü başarıyla bitiren kişiler bu sektörde DGS sınavıyla ilerleyebilirler. Bu bölümden mezun olan kişiler sağlık sektöründe gerçekten çok iyi yerlerde çalışma fırsatı yakalayabilirler. Bu bölümden DGS sınavı ile gidilebilecek lisans programlarını inceleyelim.
  • Hemşirelik
  • Hemşirelik ve sağlık hizmetleri
  • Sağlık memuru
  • Sağlık eğitimi
  • Ambulans ve acil bakım teknikleri
  • Anestezi teknisyeni
  • Anestezi uzmanlığı

Anestezi ile ilgili bilinmesi gerekenler diğer bilgiler

  • Anestezi bölümünde staj ve tez zorunluluğu bulunmaktadır. 
  • Sağlık meslek lisesinden mezun olan kişiler sınavsız geçiş hakkını kullanabilirler.
  • Bu bölümden mezun olan kişilerin genellikle çalışma saatleri düzensizdir ve nöbetler vardır.
Anestezi bölümü ile ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak bildirebilirsiniz en kısa sürede siz bu konuyla ilgili geri dönüş sağlayacağız.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement