Dış Ticaret nasıl bir bölümdür iş imkanı ve maaşı nedir ?

dis-ticaret-is-imkanlari

Dış ticaret bölümü hakkında bilgilendirme

Dış ticaret bölümü hakkındaki bilgilendirmemizi çok dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ediyorum. Bu bölüm hakkında elimizden geldiği kadar sizlere yardımcı olacak ve bu bölüm hakkındaki kafanızdaki bütün sorulara cevap vereceğiz. Dış ticaret bölümü genel olarak bakıldığı zaman 2 yıllık önlisans bölümleri arasında en iyi iş imkanı sağlayan ve maaş almanızı sağlayacak bölümlerden birisidir.Ayrıca bu bölümden mezun olduğunuz zaman iş bulamama gibi bir durum söz konusu değildir. Çünkü dış ticaret bölümünden mezun olduktan sonra devlet kurumlarında  yada özel sektörde çalışma şansı yakalayabilirsiniz. 

Dış ticaret nasıl bir bölümdür ?

Önlisans bölümleri arasındaki en iyi alanlardan birisi olduğunu söyleyebilirim. Çünkü dış ticaret bölümü kısa zamanda iş hayatına atılmanızı sağlayan önü açık ve alternatiflerin çok olduğu bir bölümdür. Devlet kurumlarında ve özel sektörlerde rahatlıkla çalışabilirsiniz. Kendinizi geliştirmeyi seven girişimci birisiyseniz kesinlikle tercih edilmesi gereken bölümlerden birisi olduğunu unutmayın.

Dış ticaret için iş imkanları nelerdir ?

KPSS atama puanı yüksek olduğu için devlet kurumlarına girmek bir hayli zordur lakin özel sektörde yeterli donanımı sağladığınız taktirde işsiz kalmanız imkansız diyebilirim. Bu bölümden mezun olan kişiler en az bir yada iki dil biliyorsa özel  sektörde rahatlıkla iş bulabilir ve çok iyi maaşlarda çalışabilmekledir. Şunu da belirtmek isterim eğer ki dil bilmiyorsanız bu sektörde sadece ara eleman olarak çalışabilirsiniz ve en fazla alacağınız maaş 1500-2000 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. Bunun için dış ticaret için dil öğrenmek şarttır.

Dış ticaret için gerekli donanımlar nelerdir ?

Dış ticaret bölümü için en önemli donanım ilk olarak yabancı dil bilmektir. Yabancı dil bilen kişiler yüksek maaşlar aldıkları gibi bu sektörde çok rahat şekilde iş bulabilmektedirler. Ayrıca yabancı diliniz olduğu taktirde iş tecrübenizin olup olmaması görmezden gelinir çünkü iş verenler yabancı dil bilen donanımlı kişilere büyük önem verirler.

Dış ticaret bölümünün maaşları hakkında

Bu bölümde devlet memurlarının aldıkları maaş 2500-3500 değişmekte olup özel şirkette ise kendinizi geliştirmenize bağlı değişkenlik göstermektedir. Yabancı dil bilen birisi ortalama 3000-3500 TL maaş alabilmektedir. Yabancı dili olmayan birisi ise ara eleman olarak 1500-2000 TL arasında iş tecrübesi olan ve gerekli donanımları sahip gümrük müşavirleri 4000-5000 TL maaş alabilirler söylediğimiz maaşlar ortalama kazançlardır ve şirket ve firmaya göre farklılık gösterebilirler. 

'' Sözün özüne gelmek gerekirse bu bölümde yabancı dil bilmek bir avantajdır. Ama yabancı dil bilmemek iş bulamayacağınızın anlamana gelmiyor sadece daha düşük maaşlarda ara eleman olarak çalışırsınız yabancı dil bilen kişiler bu sektörde kendinizi yükseltmesi ve iyi maaşlar alması kaçınılmazdır bunun için yabancı dil öğrenmenizi tavsiye ediyorum '' 

Dış ticaret bölümü ile ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak belirtebilirsiniz en kısa sürede size bu konu ile ilgili yardımcı olabilirim.

Hayatınız boyunca başarılar diliyorum....

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement