Primavera Ve İnşaat - H. Feyza FEDAİ


Gerek iş ararken gerek iş hayatında karşımıza çıkan, iyi bir üniversitede okumadıkça adını duyamadığımız Primavera, bizim için önemi büyük. AUTOCAD, IDECAD, SAP2000 vs. programlarına yoğunlaşmışken Primavera'yı unutuyoruz. Oysaki  arama motorlarında  'Primavera'  anahtar kelimesi hatrı sayılır bir aramaya sahiptir.

Primavera, sektörlerden bağımsız ancak raporlama yapısı kendi içindeki hiyerarşisi inşaat projelerinin planlamasına daha uygun olduğundan inşaat sektöründe vazgeçilmezdir. Bu yüzden öğrenilmesi gereken bir programdır. Zira çok gecikmeniz sizin eksiniz olacaktır. Primavera her anlamda diğer yazılımlardan daha kapsamlı ve yetenekli bir yazılımdır.

Primavera (Project Management) nedir? Projelerde amaca ulaşmak için gerçekleştirilmesi planlanan işler, birbirleri ile olan ilişkileri (biri biter diğeri başlar, bitmeden başlamaz, birlikte başlar v.b.) ile yazılıma girilir. Bu işlere, süreleri, gerekli kaynakları (malzeme, makine, ekipman, iş gücü v.b ) ve parasal karşılıkları (maliyet ve geliri v.b.) girilir, yazılım koşturulduğunda projenin zamana yayılı bir iş programına sahip olunur. Zaman içerisinde gerçekleşen, süre, kaynak, maliyet ve gelir bilgileri güncellenerek, projenin o anki durumu modellenmiş olur, yolunda gidip gitmediği analiz edilir.

PEKİ  PRIMAVERA  NE  İŞİNİZE  YARAR?

Yönetim Biliminin en önemli bacaklarından birisi planlamadır ve Primavera günümüz itibari ile piyasadaki en gelişmiş planlama aracıdır.

Nakit akışını oluşturma ve kaynak yönetimi konusunda en iyi çözümdür.

Project Management konusu ülkemizde giderek önemli hale geliyor ve yaygınlaşıyor. Primavera bilmeden bu konuya hakim olmak çok zor.

Planlama konusunda çalışan teknik personelin iş bulma şansı sahada ya da proje bürolarında çalışan teknik personelin iş bulma şansından daha fazla.

Sahada kritik kararlar almanızda işinize yarayacak. Mesela asansörlerin ne zaman gelmesi gerektiğini en iyi planlama mühendisi hesaplayabilir.  

Mevcut durumun ne olduğuna, projenin ileride mi geride mi olduğuna ve ne tür önlemler alınması gerektiğine en iyi planlama mühendisleri hakim olur.

Toplam Aktivite sayısı 1000’in üzerinde çıktığında Excel veya Ms-Project ile yönetmeniz çok zor bir hal alır. Primavera bu tip büyük projelerde en iyi çözüm olacaktır.

Eğer üniversiteniz size bu konuda eğitim vermediyse, Primavera eğitimlerini online kurs olarak alabileceğiniz gibi internette pek çok ücretsiz videolarda bulunmaktadır. Aklınızda bulunsun bizden söylemesi...

Kaynak: http://www.insaport.com/yazarlar/ins-muh-h-feyza-fedai/primavera-ve-insaat/89

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement