POMEM,PMYO,PÖH,PAEM ve Bekçilik Mülakat Tarihleri Nasıl Ertelenir ?

polislik-mülakat-tarihi-degisitirme

POMEM,PMYO,PÖH,PAEM ve Bekçilik Mülakat Tarihleri Nasıl Ertelenir ?

Polis olmak isteyen adayların bazı durumlarda sistemin belirlemiş olduğu mülakat tarihinde geçerli mazeretlerinin olması, sağlık problemleri veya önemli sınavların aynı tarihe çakışması nedeniyle mülakat tarihlerini değiştirmek istemeleri en doğal haklarıdır. Gerekli bildirimin dilekçe ve evraklarla açık olarak kanıtlanması durumunda mülakat tarihinin ertelenmesini sağlamak mümkündür.

Bu durumda ilk yapılması gereken mülakata gireceğiniz polis eğitim merkezinin numarasını arayarak konuyla ilgili ne yapmanız gerektiğini sormak daha sağlıklı olacaktır.  Bu aşamadan sonra konuyla ilgili detaylı bir dilekçe yazarak durumunuzu bildirmeli ve durumunuzu kanıtlayacak evrakları da ek olarak fax yoluyla göndermeniz gerekmektedir. 

Hazırlanması gereken evrakları madde halinde açıklayacak olursak ;
  • Mülakat tarihinizin değiştirilmesini talep eden detaylı dilekçe yazılmalı
  • Bu dilekçeye ek olarak durumunuzu kanıtlayan evraklar hazırlanmalı
  • Sınav giriş belgenizle birlikte hepsi fax yoluyla gönderilmeli.

Öncelikle dilekçenizdeki sebebinizin gerekçesini, kanıtlarını ve arzunuzu tam olarak belirtmeniz gerekiyor.


Okulun istediğiniz değişikliği yapıp yapmayacağı, sunacağınız verilerle doğrudan ilişkilidir.

Gereksiz, aciliyeti olmayan veya keyfi isteklere olumlu yanıt verilmeyeceğini bilmeniz gerekiyor.

Özellikle ek kısmında ne kadar resmi kanıt sunarsanız, isteğinize o oranda olumlu yanıt alırsınız.

Ek dosyanıza sınav giriş kağıdınızı da ekleyerek fax yoluyla göndermeyi unutmayın.

POMEM,PMYO,PAEM,PÖH ve Bekçilik mülakat sınavlarında mülakat tarihi erteleme talebi dilekçe örneğini işinizi daha kolay hale getirmek için örnek olarak paylaşıyoruz aşağıdaki resimlerden esinlenerek bir dilekçe taslağı kafanızda oluşturabilirsiniz.


veya şu şekilde de olabilir örnek olsun diye paylaşıyorum.



İlgili dilekçeyi , mazeretinizi kanıtlayacak evrakları ve sınav giriş belgenizi hem polis akademisinin fax adresine hem de mülakata gireceğiniz polis eğitim merkezine gönderin bu iki yere fax çekmeniz dilekçenizin olumlu karşılanmasını daha kolay hale getirecektir.

Mazeretinizi kanıtlayacak evraklara açıklık getirecek olursak sağlık sorununuz varsa sağlık raporu , önemli bir sınavınız varsa o sınavın giriş belgesi  vs.. gibi resmi nitelikteki belgelerdir.


Polis akademisine fax gönderdikten sonra aynı faxı mülakata gireceğiniz polis eğitim merkezine de göndermelisiniz gireceğiniz okulun iletişim bilgilerine internet üzerinden kolaylıkla bulabilirsiniz.

Bu iki yere fax çekildikten sonra hem polis akademisini hemde mülakata gireceğiniz polis eğitim merkezini arayarak durumunuzu bildirin ve faxınızın ulaşıp ulaşmadığını sorun eğer ulaştıysa size geri dönüş yapacaklarını bildireceklerdir. Bu aşamadan sonra dilekçenizin olumlu veya olumsuz karşılandığını sizi arayarak bildireceklerdir.

NOT : Fax gönderme işleminizi mesai saatleri içerisinde yaparsanız ilgili polis akademisi en kısa sürede konuyla ilgili dönüş yaparak konuyla ilgili durumunuzu size bildirecektir.

Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede geri dönüş yaparak sizlere yardımcı olacağız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement