Matematik ve Geometride Yeni Yardımcınız

Matematik ve Geometride Yeni Yardımcınız

Matematik ve Geometride Yeni Yardımcınız

Ülkemizde birçok öğrenci matematik ve geometri dersinde zorlanmakta ve sıkıntı çekmektedir. Aşağıdaki ÖSYM’nin 2017 YGS Sınavı için açıkladığı tablo bunun en açık göstergesidir.
2017-YGS Ortalama ve Standart Sapmalar
Tüm Adaylar

Ortalama
Standart Sapma
Aday Sayısı*
Türkçe
17,278
8,758
2.124.412
Sosyal Bilimler
12,308
7,67
2.124.412
Temel Matematik
5,128
7,456
2.124.412
Fen Bilimleri
4,611
7,594
2.124.412
*Puanı hesaplanan adaylar
Öğrenciler çeşitli sebeplerle (ilgisizlik, öğretim kalitesi, şahsi sorunlar vs.) matematik ve geometri dersinden başarısız olmakta daha sonrada bir türlü toparlayamamaktadırlar.
Zira matematik bilimi eklene eklene gelişen ilerlemeli bir bilimdir. Örnek verecek olursak bir bina düşünün önce zemini sonra 1.Kat ve en son çatısı inşa edilir. Matematik aynı bu sistemde öğrenilebilir çünkü her ders bir öncekinden bir şeyleri bilmeyi ve kavramış olmayı gerektirmektedir.  
Bu Şekilde Öğrenmezsek Ne Olur?
Hemen bir örnek ile izah edecek olursak öğrenci polinomlar konusuna çok çalıştı ve ezber boyutuna varacak kadar bilmekte.  Fakat uygulamada öyle değil ! Niye ? Örneğin aşağıdaki soru
mat-coz
Bu soruyu yapabilmek için Sayılar konusu ve onun içinde de Rasyonel Sayılar Konusu bilinmelidir. Sadece polinom konusu çalışılarak çözülemez. Bu sebeple matematiği bir bütün olarak ele almak gerekir.
Peki çözemiyorsak ve yardıma ihtiyacım varsa ?
Üzülmeyin birçok öğrencinin zorlandığı sıkıntı yaşadığı bu derslerde artık yalnız değilsiniz !
Hemen hemen her seviyede (ilköğretim, lise ve sınavlar(tyt, lys, dgs ,ales ,kpss) matematik soruları ve cevapları bulunan Matcoz yanınızda üstelik tamamen ücretsiz !
Sizde matematik ve geometri derslerinde çözemediğiniz veya anlamadığınız soru varsa üzülmeyin matematik soru sor bölümünden üye olarak sorunuzu sorun.
Hedeflerinize bir adım daha yaklaşın !

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement