KYK Bursunun Kesilme Sebepleri Nelerdir ?

kyk-bursu

KYK Bursunun Kesilme Sebepleri Nelerdir ?

KYK Bursu öğrenimine yeni başlayan veya öğrenimine devam eden öğrenciler için en önemli finansal destek sağlayan hizmetlerin başında gelmektedir. Bu yüzden her yıl binlerce kişi KYK bursu alabilmek için başvuruda bulunmaktadır. Öğrencilerin KYK bursu alabilmeleri için birçok şart ve koşullar bulunmaktadır. Bunun için KYK bursu alabilmek öğrenim kredilerine göre daha zordur. Bunun nedeni KYK bursunun geri ödemesiz olmasıdır. Bu koşullar göz önünde bulundurulduğunda KYK bursunu alacak olan veya şuan almış olan kişilerin burslarının kesilmesi gibi bir durumla karşılaşmamaları için uymaları gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır. 

KYK bursunu almış olmanız durumunda uyulması gereken veya dikkat edilmesi gereken hususları maddeler halinde sizlerle paylaşacağız. Bu sayede KYK bursunun hangi durumlarda kesildiğini öğrenecek ve bilgi sahibi olacaksınız. Şimdi sizlere bu konuyu detaylı bir şekilde anlatalım. Makalemizin sonunda konuyla ilgili sormak istediklerinizi veya aklınıza takılanları sorabilirsiniz. En kısa sürede geri dönüş sağlayarak yardımcı olacağız.

KYK BURSUNUN KESİLME SEBEPLERİ :
  • Başarısız olması, 
  • Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, 
  • Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, 
  • Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, 
  • Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, 
  • Öğretim kurumunun kapatılması, 
  • Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, 
  • Kesin hükümle mahkum olması 
hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

BURS ALAN ÖĞRENCİLERE BAŞARISIZLIK VEYA VAZGEÇME SEBEBİYLE ÖĞRENİM KREDİSİ VERİLMESİ
Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir ve tekrar burs verilmez. Bursu kesilen öğrencilere burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir. 

Burs almaktan vazgeçen öğrencinin bursu, vazgeçtiği tarihten itibaren kesilir ve aynı öğretim türünde bir daha burs verilmez. Ancak bursun kesildiği tarihte öğrenim kredisi almak isterse Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kredi verilebilir.

KYK Bursunun kesilmesiyle alakalı sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede konuyla ilgili geri dönüş yaparak yardımcı olacağız.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement