Dikey Geçiş Sınav Sistemi Değişiyor

dgs-sinav-sistemi

Dikey Geçiş Sınav Sistemi Değişiyor !!!

osym.gov.tr resmi sitesinin 27 Mart 2018 tarihinde yayınlamış olduğu DGS Değerlendirme Raporunun yayınlanmasıyla birlikte raporun içindeki tavsiyeler bölümünde DGS sisteminin değiştirilmesiyle bilgilere ver verildi. DGS sisteminin değiştirilmesiyle ilgili olarak yapılan açıklama şöyle ;

''DGS’de sayısal testte 60, sözel testte 60 olmak üzere adaylara toplam 120 soru sorulmakta ve 140 dakika cevaplama süresi verilmektedir. Raporda da görüldüğü üzere, testlerde işaretleme yapmayan aday sayıları oldukça yüksektir ve bu nedenle sınav süresinin iyileştirilmesinde fayda görülmektedir. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES) sayısal testte 50 ve sözel testte 50 olmak üzere toplam 100 soru için 150 dakika verilmesine benzer şekilde DGS’de de adaylara 120 soru için 180 dakika verilmesi önerilmektedir. 

Adayların DGS’deki sayısal ve sözel testlerde negatif ve sıfır ham puanlarda yoğunlaştığı görülmektedir. Bu nedenle, Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) değerlendirmesinde olduğu gibi lisans programlarına yerleşebilmek üzere aday puanlarının hesaplanabilmesi için her iki testten de en az 0,5 ham puan alma koşulunun getirilmesi önerilmektedir.

DGS ile lisans programlarına geçiş yapan adayların dâhil olacağı bir saha çalışmasının yapılması sınav sonucuyla yapılan yerleştirmeler hakkında daha detaylı bilgi sağlayacaktır. Adayların görüşleri ve DGS ile yerleştikleri lisans programındaki akademik başarıları üzerinde yapılacak incelemeler DGS’de veri temelli iyileştirmeler yapılmasını mümkün kılacaktır.''

Yapılan bu açıklamalara göre DGS sisteminin en kısa zamanda değiştirilmesi öngörülmektedir. Adayların konuyla ilgili hazırlıklı olmasını tavsiye ediyoruz. Haberle ilgili görüşlerinizi yorum yaparak web sitemize bildirebilirsiniz.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement