Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Mezunu Askerde Yedek Subay-Asteğmen Olabilir Mi ?

aöf

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Mezunu Askerde Yedek Subay-Asteğmen Olabilir Mi ?

Açıköğretim Fakültesinde Lisans eğitimini tamamlamış veya tamamlayacak olan öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan birisi askerliktir. İlk olarak şunu belirtmek gerekir örgün öğretim ile açıköğretim fakültesi arasında yasal olarak hiçbir fark yoktur. 

Açıköğretim Fakültesini başarıyla bitirerek 4 yıllık lisans diploması alan her aday askerliğini kısa dönem olarak yapmaktadır. Asıl soru ise Açıköğretim Fakültesi AÖF mezunlarının askerde yedek subay veya asteğmen olabilir mi ? sorusudur şimdi sizleri detaylı olarak bu konu hakkında bilgilendireceğiz.

Yedek Subay alımları her yıl TSK'nın ihtiyaçlarına göre değişiklik göstermektedir.  Bu duruma göre de yedek subay ihtiyacı karşılanmaktadır. Yedek subay seçimlerinde mesleğiniz,okuduğunuz bölüm,üniversite not ortalaması,yapılan sınav gibi faktörler büyük önem teşkil etmektedir.

Genel olarak mühendislik fakültesi,hukuk fakültesi,tıp fakültesi mezunlarının askerliğini yedek subay yani asteğmen olarak yapmaktadır. Bu bölümü okuyan kişilerin yedek subay olma ihtimali yok denecek kadar azdır.

✔ Yabancı dil bilmeniz yedek subay olarak seçilmenizi sağlayacak önemli faktörlerden birisidir.

 Yedek Subay Meslek seçimleri kura ile belirlenmektedir.
Bunun dışın işletme,iktisat fakültesi gibi mezun sayısının fazla olduğu bölümlerde yedek subay olma ihtimali biraz daha düşüktür. 

➕ Anlatılanlar dışında yedek subay-asteğmen olmak isteyenler kişilerin yapılan sınavlardaki başarısı da yedek subay-asteğmen olmalarını belirleyen önemli faktörlerden birisi olduğunu bilmeniz gerekmektedir.

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Mezunu Yedek Subay-Asteğmen Olabilir mi?

Açıköğretim Fakültesinden (AÖF) mezun olan kişiler askerde  ihtimali düşükte olsa yedek subay yani asteğmen olabilirler. Diğer kriterlerin etkisi dışında bu birazda kişinin şansına bağlı bir durumdur. 

Kısa dönem askerlik yapan kişiler için yedek subay-asteğmen olmak çok önemli bir husustur. Çünkü bu kişiler askerlik dönemi boyunca maaş alıyor ve dileyenler askerde kalarak TKS da sözleşmeli olarak subay olabiliyorlar.

Bu konu hakkında sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede geri dönüş yaparak yardımcı olacağız.

5 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement