Açıköğretim Fakültesi ile Örgün Öğretim Arasındaki Fark Nedir ?

AÖF ÖRGÜN

Açıköğretim Fakültesi ile Örgün Öğretim Arasındaki Fark Nedir ?

Genel olarak üniversiteye yeni başlayacak öğrencilerin genel olarak sordukları en çok sorulardan bir tanesi de Açık Öğretim Fakülte ve Örgün Öğretim arasında bir fark var mıdır ? Açık öğretim mi daha iyidir yoksa örgün öğretim mi ? Açık Öğretim Fakültesi mi okumalıyım yoksa örgün öğretim mi ? bunun gibi bir çok soru sorulması üzerine bu konu hakkında sizleri detaylı olarak bilgilendireceğiz. 

Bir çok kişi açık öğretim fakültesinde okunduktan sonra alınan diplomanın bir işe yaramayacağını örgün eğitimin daha iyi olduğunu düşünmektedir. Halbuki bu kesinlikle yanlış bir düşüncedir çünkü Açık Öğretim Fakültesinden alınan diplomayla Örgün Eğitim Fakültesinden alınan diploma arasında hiç bir fark yoktur.

Bu konuyu resmi olarak açıklamak gerekir şöyle bir madde mevcuttur ;

Bu durum 2547 sayılı kanunun 12.maddesindeki d ve fıkraları ile 43.maddenin c fıkrasına göre hazırlanan yönetmeliğin 13.maddesinde "Açıköğretim öğrencileri ile aynı öğretim programına göre örgün öğretim öğrencileri arasında öğrenci hakları bakımından fark bulunmadığı gibi her iki yoldan mezun olanlar eşit hak ve yetkilere sahip olurlar." hükmü yer almaktadır.

✔ AÖF ve Örgün Öğretimde okuyan her iki öğrencide müfredattaki aynı konulardan sorumlu tutulmaktadırlar.

KPSS'de Açık Öğretim Fakültesinde ve Örgün Öğretimde aynı bölümü okuyan kişi arasında hiç bir fark gözetilmemektedir. Devletin gözünde her iki kişide aynı diplomayı almış ve aynı mezuniyeti kazanmış sayılırlar.

Üniversitede önemli olan kişinin kariyeri hedefinde kendini geliştirebilmesidir. Bunu başaran bir kişi zaten gelecekte iyi bir kariyer sağlayabilecek ve hayalindeki mesleği yapabilecektir. KPSS'de memur olmak isteyen bir kişi bu doğrultuda sınava hazırlandığı taktirde örgün öğretimde de okusa açık öğretimde de okusa büyük ihtimalle kazanacaktır. Burada her şey size bağlıdır. Özel sektörde çalışmak isteyen kişiler örnek verelim ingilizce gerektiren bir bölüm okuyorsa ingilizce öğrenmeli ve kendini geliştirmelidir buradan anlatmak istediğim size iş veren size AÖF'den mi mezun oldun yoksa örgün öğretimden mi diye sormayacak size  ingilizce biliyor musun ? iş tecrüben var mı ? hangi programları biliyorsun gibi sorular soracaktır. Bunun için her şey den önce kendinizi geliştirin ve fakültelere takılmayın derim...

Bu konu hakkında sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz sizlere elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım......

9 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement