Polis Olmak için Gereken Göz Sağlık Şartları Nelerdir ?

Polislikte Göz ile İlgili Gereken Sağlık Şartları Nelerdir ?

Polis Olmak için Gereken Göz Sağlık Şartları Nelerdir ?

Polis adaylarının sağlık mülakatında en çok elenmesine neden olan sağlık sorunlarından birisi olan ''Göz Hastalıkları'' hakkında yeterli bilginin olmaması ve sitemize bu konuyla ilgili yüzlerce soru gelmesi nedeniyle sizlere Emniyet Teşkilatının Şartları Yönetmenliği resmi açıklamasını paylaşma gereği duyduk. Polis olabilmeniz için sizden aranan sağılık koşulları aşağıda belirtilmiştir.

25189 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğin Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki EK-3 IV-A diliminde,

POLİSLİK İÇİN GÖZ HASTALIKLARI İLE İLGİLİ ARANAN SAĞLIK ŞARTLARI :

Görme ve diskromotopsi muayenesinde lens kullanılmasına izin verilmez.
1)    Bu siteme ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır.
2)    İshiara kitabı ile yapılan muayenede parsiyel veya total diskromatopsi (renk körlüğü) bulunmayacaktır.
3)    Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır. 
4)    Göz ve göz eklerine ait eşkal belirleyici kalıcı sekel bulunmayacaktır.
5)    Polis Kolejine alınacak öğrencilerde; görme her iki gözde ayrı ayrı ihtilafsız tam olacaktır.
6)    Polis Meslek Yüksek Okuluna alınacak öğrencilerde; görme her iki gözde ayrı ayrı myoplarda; (sferik + silendirik) – 1 Diyoptri ve hipermetroplarda + 1 Diyoptriyi geçemez. Mixt astigmatlarda transpozisyon sonrası değerlere göre işlem yapılır. Düzeltmeden sonra sadece gözlerden birinin görme gücü en az 7/10 ve her iki gözde görme güçleri toplamı en az 16/20 olmak zorundadır. Gözlük camı veya lens ile yapılan tashihtir. 
7)    Güvenlik Bilimleri Fakültesi, Fakülte ve Yüksek Okul lisans programı ile polis meslek eğitim merkezi müdürlüğüne alınacak öğrencilerde refraksiyon kusuru her iki gözde ayrı ayrı myoplarda; (sferik + silendirik) – 2 Diyoptri ve hipermetroplarda + 1 Diyoptriyi geçemez. Mixt astigmatlarda transpozisyon sonrası değerlere göre işlem yapılır. Düzeltmeden önce sonra sadece gözlerden birinin görme gücü en az 7/10 ve her iki gözde görme güçleri toplamı en az 16/20 olmak zorundadır. Gözlük camı veya lens ile yapılan tashihtir” hükümleri mevcuttur.

Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede geri dönüş sağlanarak yardımcı olunacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement