Zabıta Nasıl Olunur ve Gereken Şartlar Nelerdir ?

Zabıta Nasıl Olunur ve Gereken Şartlar Nelerdir ?

Zabıta Nasıl Olunur ve Gereken Şartlar Nelerdir ?

Son zamanlarda büyük talep gören Zabıta Memurluğu devlet bünyesinde çalışmak isteyen kişiler için popüler çalışma alanlarından birisidir. Zabıta olabilmek için gereken şart ve koşullar bulunmaktadır. Bu şart ve koşullardan en önemlisi KPSS sınavından gerekli puanı alabilmek ve sözlü sınavı aşamasını başarılı bir şekilde geçmeniz gerekmektedir. Bu iki kriter zabıta memuru olabilmeniz için en önemli koşullardır. 
Zabıta Memurluğu alımları polislik memurluğu alımlarıyla benzerlik göstermektedir. Alımlar kısaca bahsetmek gerekirse şöyle yapılmaktadır.

Zabıta Olabilmek için Önemli Kriterler :

➥ KPSS'den gerekli puanı alabilmek ( En az 60-70 puan )
➥Gereken şart ve koşulları sağlamak. ( yaş,askerlik,boy,kilo,sabıka....)
➥ Mülakatı geçebilmek.

Zabıta memuru olmak isteyen kişiler KPSS sınavından sonra alımları güncel olarak takip ederek başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuran adaylar gerekli kriterleri sağlamaları ve başarılı olmaları durumunda zabıta memuru olmaya hak kazanırlar.

Zabıta Olabilmek için Gereken Şart ve Koşullar Nelerdir ?

  • TC. Vatandaşı olmalısınız.
  • 25 yaşınızı doldurmamış olmanız gerekir.
  • Adayların en az lise mezunu olması gerekir.
  • Erkeklerin en az 1.75 cm kadınların ise 1.67 cm  olması gerekmektedir.
  • Erkek adayların askerlikle ilişkisi bulunmaması gerekir.
  • Adayların vücut kitle indeksine uygun olması gerekmektedir.
  • Adayların kamu haklarından mahrum olmaması , yüz kızartıcı suçlardan ceza almamış olması ve herhangi suçtan hüküm giymemiş olması gerekmektedir.
Yukarıdaki şart ve koşulları sağlayan adaylar rahatlıkla zabıta memuru olabilirler. Tek yapmanız gereken zabıta alımlarını takip ederek başvuruda bulunmaktır.

Zabıta Memurluğu Nasıl Olunur hakkında ek bilgi...

Zabıta memurluğu alımları kpss puanı %50 sözlü puanı %50 olmak üzere ortalama 70 puan alan kişiler seçilmektedir. Bunun yanında başka kurum ve kuruluşlarda devlet memuru olarak çalışan kişiler zabıtalığa geçiş yapma hakkına sahiptirler. Örnek verecek olursak polis ve uzman çavuşlar istifa ederek zabıtalığa geçiş yapabilirler ama bu kişilerinde bazı yaş vb. kriterleri sağlamaları gerekmektedir.



Zabıta Memurluğu hakkında sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede konuyla ilgili sizlere geri dönüş yaparak yardımcı olabiliriz. 

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement