İngilizce Öğrenmenin Yöntemleri Nelerdir ?

İngilizce Öğrenmenin Yöntemleri Nelerdir?

İngilizce Öğrenmenin Yöntemleri Nelerdir ?

Hayatımızın her alanında önemi olan İngilizce öğrenmek artık bir zorunluluk haline geldi. İş hayatından tutun sosyal hayatımıza kadar gereklilik haline gelen bu yabancı dil sorunu her geçen gün artıyor. İngilizce öğrenmek isteyen kişiler için faydalı olabileceğini düşündüğümüz bu makaleyi sizlerle paylaşmak istedik. 

İlk olarak İngilizceyi öğrenmek istiyorsanız psikolojik olarak kendinizi hazır hale getirmeniz gerekir. Ben öğrenemem,yapamam derseniz bu dili öğrenmeniz imkansızlaşacaktır. Ben İngilizce öğrenebilirim bu işi yapabilirim derseniz her zaman bir adım önde olacaksanız. Evet İngilizce öğrenmek kolay bir iş değil çünkü bu durum yeni öğrenmeye başladığınız her şey için geçerlidir ama ilerleyen zamanlarda göreceksiniz ki bu iş sandığınızdan daha kolay olacak. Günümüz şartlarında İngilizce öğrenmek için bir kursa vb. yerlere binlerce liralar harcamanıza bence hiç gerek yok çünkü İnternet ve akıllı telefonlar neredeyse hayatımızın her yerinde ve her şey bir tık kadar yakınımızda bunun için boşuna böyle yerlere masraf etmemenizi tavsiye ediyorum. İngilizce öğrenmeyi kafanıza koyduysanız bu dili kendi imkanlarınızla çok rahat öğrenebilirsiniz. Bakın beni yanlış anlamayın elbette dil kursları vb. yerlerin faydası olacaktır ücretsiz ismek kurslarına falan gidebilirsiniz ama piyasada yüzde yüz İngilizce öğrenme garantisi veren ve sizlere maddi anlamlarda sömürecek birçok İngilizce eğitim kuruluşları bulunmaktadır bunlara aldanarak paranızı  heba etmemenizi tavsiye ediyoruz.

Uzmanların dediklerine göre en iyi İngilizce öğrenme yöntemi yurt dışı deneyimi yaşamaktır. Bunun en büyük nedeni insan beyninin çaresiz kaldığı zamanlarda daha hızlı ve kalıcı öğrenmesidir. Yurt dışında sosyal ortamlarda kendinizi ifade edebilmek ve insanları anlayabilmek için beyniniz öğrenme algısının bütün sınırlarını zorlayacaktır. Bunun için herkes ingilizce öğrenmek için turistlerle konuşmaya çalışın,arkadaşlarınızla yabancı dil konuşun gibi tavsiyelerde bulunur. Yurt dışında bir ay gibi sürede İngilizceyi ciddi düzeyde öğrenebilirsiniz. Eğer imkanınız varsa yurt dışına gitmenizi ve bu dili bu şekilde öğrenmenizi kesinlikle öneriyorum.

Eğer ki yurtdışına gitme imkanınız yoksa İnglizce öğrenmenin diğer yöntemlerinden devam edelim. İngilizce öğrenmek için zamanınızın bir kısmını İngilizce öğrenmeye ayırmanız gerekir. Zaman ayırmadan İngilizce öğrenmeniz mümkün değildir. Sizlere bu konuda en önemli tavsiyemiz İnternet üzerinden videolu olarak İngilizcenin temel konularını öğrenmeniz olacaktır. Örnek verecek olursak alfabeler,sayılar,günler,gramerler gibi konulara ağırlık vererek İngilizcenin yapısı,kullanımı ve cümle şekilleri gibi hususları öğrenerek işinizi kolaylaştırın. Bunun yanında Ücretsiz İsmek kurslarına giderek İngilizce eğitiminizi destekleyebilirsiniz. Aşama aşama kendinizi geliştirmek tamamen size bağlı bunun yanında okuma,yazma,dinleme,konuşma pratikleri yapmak sizi daha çok geliştirecektir ayrıca öğrendiklerinizi not alıp tekrar ederek öğrendiklerinizi tam anlamıyla pekiştirebilirsiniz. 
Bunların yanında yeni kelimeler öğrenmeye çalışın akıllı telefonunuzu verimli bir şekilde kullanmayı öğrenin ve telefonunuza bir sözlük yükleyin buradan İngilizcede en çok kullanılan kelime ve filleri öğrenin bu çalışma sizlere büyük katkı sağlayacaktır. Çünkü günlük yaşamda kullanılan kelimeler neredeyse hep aynıdır İngilizcede en çok kullanılan kelime ve fiilerin anlamlarını öğrenmek dilin yarı yarıya öğrenmek gibi bir şeydir. Bu şekilde dinlediklerinizi ve okuduklarınızı daha rahat anlayabilir ve konuşurken kendinizi daha iyi şekilde ifade edebilirsiniz

İngilizceyi sıkılmadan öğrenebileceğiniz yöntemlerden bahsedecek olursak İngilizce şarkı dinleme,film izlemek,gazete ve dergi okumak gerçekten İngilizce öğrenme konusunda çok faydalı yöntemlerdir. Hayatınızın her alanına İngilizceyi entegre edin telefonunuzun ve bilgisayarınızın dilini İngilizce yapın. Sosyal medyalarda bile İngilizce dil ayarıyla takılın. İngilizce öğrenmenize yardımcı olacak mobil ve bilgisayar oyunları oynayın. İngilizce makaleler yazmaya çalışın, İngilizce testler çözüm bu sayede ilerleyen zamanlarda İngilizceyi gerçekten öğrenmeye başladığınızı görecekseniz. 

Mobil ve bilgisayar gibi sanal ortamlarda da İngilizce öğrenebilirsiniz. Bu konuda size önereceğim bir program var Duolingo İngilizce öğrenmenize katkı sağlayacak en iyi uygulama ve programlardan birisidir. Bu programı Mobil ve Bilgisayar ortamından indirerek kullanabilirsiniz. Bu program İngilizce öğrenmenize büyük katkı sağlayacaktır. Bunun yanında İngilizce öğrenmenize yardımcı olacak uygulama ve programları araştırın bunlarıda kullanın. Sanal ortamlarda zamanınızı boş boş geçireceğinize bu program ve uygulamalarla kendinizi geliştirin... 

Bu doğrultuda yapılan İngilizce çalışması çok kısa zamanda ve pratik olarak İngilizce öğrenmenizi sağlayacaktır. Konuyla ilgili sorularınızı ve düşüncelerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz sizlere en kısa sürede geri dönüş sağlanacak ve yardımcı olunacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement