Kaybolan Diploma Nereden,Nasıl çıkartılabilir ?

Kaybolan Diploma Nereden,Nasıl çıkartılabilir ?

Kaybolan Diploma Nereden,Nasıl çıkartılabilir ?

Kamu veya özel kurumlarda işe başlarken,eğitim kurumlarına kayıt esnasında vb. birçok alanda lazım olan diploma kaybolursa nereden ve nasıl çıkartılabilir gibi soruların fazla gelmesiyle bu konu hakkında bilgilendirici bir makale paylaşmak istedim.
Diploma kaybetmek çok sık rastlanan durumlardan birisidir üniversite,lise,ilkokul diplomalarını kaybettikten sonra ne yapılması gerektiği ve yenisini nasıl çıkartabileceğiniz konusunu makalemizin devamında anlattık.

Diplomamı kaybettim ne yapmam gerekiyor ?

Diplomanızı kaybettikten sonra diplomanızın ait olduğu eğitim kurumuna dilekçe yazmanız gerekmektedir. Yazılan dilekçeden sonra eğitim kurumu size tekrardan bir diploma vermez bunun yerine mezuniyet belgesi verilir. Bu belge diplomadan farksızdır diplomayla yapabileceğiniz her işlemi mezuniyet belgesiyle yapmak mümkündür.

Diploma kayıp dilekçesi örnek olarak şu şekilde olmalıdır.
kayıp diploma

Üniversite diplomasında ise durum biraz daha farklıdır Lisans,Ön lisans vb. bu eğitim kurumlarında 2.nüsha diploma başvurusu yapılması gerekir. Bu başvurunun yapılması için gerekli belgeler şunlardır :
  • 2.Nüsha Diploma Başvuru Formu
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Diploma Ücreti Dekontu ( Diploma için para yatırılması gerekir )
Gerekli belgeler hazırlandıktan sonra öğrenci işlerine teslim edilmesi gerekmektedir. Şu asla unutulmamalıdır ki 2.Nüsha Diploma sadece bir kere verilir bunun için adayların bu diplomayı asli gibi onaylı yaparak çoğaltmalarını öneriyoruz. Bu işlemi noterden rahatlıkla yapabilirsiniz. 2.Nüsha Diploması başvurunun ardından 10-15 iş günü içerisinde verilmektedir.

2.Nüsha Başvuru Formu Örneği 
Kaybolan Diploma Nereden,Nasıl çıkartılabilir ?

EK BİLGİ : Ayrıca E-Devletten çok kolay bir biçimde barkodlu mezuniyet belgesi çıkartmanız da mümkündür başvurduğunuz kurum yada kuruluş e-devletten çıkartılan mezuniyet belgesini diploma yerine kabul ediyorsa bu yöntemle daha rahat şekilde diploma sorununuzu çözebilirsiniz.

Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa zamanda geri dönüş sağlanacaktır herkse kolay gelsin.

35 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement