Öğrenim Belgesi (Öğrenci Belgesi) Nasıl ve Nereden Alınır ?

ögrenim-belgesi

Öğrenim Belgesi (Öğrenci Belgesi) Nasıl ve Nereden Alınır ?

Öğrencilik hayatı boyunca birçok alanda öğrenim belgesi lazım olabilmektedir bu nedenle öğrenim belgesinin nasıl ve nereden alındığı hakkında sizleri detaylı olarak bilgilendireceğiz. Öğrenim belgesi kişinin öğrenim hayatının olduğunu gösteren resmi bir belgedir. Öğrenci belgesi iş başvuruları,askerlik şubeleri ve sosyal hayatın birçok alanında talep edilebilmektedir.

Öğrenim Belgesi ( Öğrenci Belgesi) Nereden ve Nasıl Alınır ? 

Öğrenim belgesi almanın birçok yolu bulunmaktadır bunun en çok bilineni okuduğunuz eğitim kurumundan talep ederek kaşe ve imza atılarak verilen yöntemdir. Bunun dışında en kolay öğrenim belgesi alabileceğiniz bir yöntemde e-devlet üzerinden alınan elektronik imzalı öğrenci belgesidir. 

E-devlet şifreniz varsa turkiye.gov.tr  resmi sitesi üzerinden e-imzalı öğrenci belgesini dakikalar içerisinde alabilirsiniz.  E-devlet üzerinden alınan öğrenim belgesi resmi ve özel kurumların hepsinde geçerlidir bunun için talep edilmesi üzere yazıcı üzerinden istediğiniz zaman öğrenim belgenizi çıkartabilirsiniz.


Resimden de gördüğünüz üzere e-devlet üzerinden şifrenizi girdikten sonra otomatik olarak öğrenci belgesini çıkartabileceğiniz bir ekran göreceksiniz yazıcı üzerinden e-imzalı öğrenim belgenizi dakikalar içerisinden alabilirsiniz. 
öğrenci-belgesi-nasil-cikarilir

E-devlet üzerinden alınan öğrenci belgesinin örnek görünümü resimde görüldüğü şekildedir barkodlu ve e-imzalıdır kamu ve özel kurumların neredeyse hepsinde geçerlilik sağlamaktadır. Bazı kurum ve kuruluşlar ıslak kaşe ve imzalı öğrenci belgesi isteyebilir bunun için e-devletten öğrenci belgesi çıkarmadan önce sizden bu belgeyi talep eden yere e-devlet üzerinden çıkarılan öğrenci belgesinin geçerli olup olmadığını sormanızdır. 

Öğrenci belgesinin nasıl çıkarıldığıyla ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede konuyla ilgili geri dönüş yaparak yardımcı olunacaktır. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement