Öğrenci,Yeni Mezun ve Stajyer için CV Örneği

cv-örnegi

Öğrenci,Yeni Mezun ve Stajyer için CV Örneği

Üniversiteden yeni mezun olan kişiler genel olarak iş aramaktadırlar bunun için iş başvurularında etkili bir CV hazırlanması gerekmektedir. Yeni mezun olan veya staj yeri arayan adaylar için güzel bir CV örneği paylaştık indirerek kendinize göre harika CV oluşturabilirsiniz. 

Yeni mezun oldunuz ve çalışma hayatına atılmanıza çok az kaldı. İlanlara göz atmaya başladınız bile. Hatta gerçekten çalışmak istediğiniz bir iki ilan da karşınıza çıktı. Hemen başvuru yapmak istiyorsunuz ama o da ne? Henüz bir özgeçmiş oluşturmadınız ve daha da önemlisi özgeçmiş nasıl yazılır diye kendinize soruyorsunuz. Özgeçmiş hazırlarken detayları iyi bilmek ve ipuçlarına dikkat etmek son derece önemli hususlardan birisidir bunun için güzel bir CV Örneği çok işinize yarayacaktır.
Günümüzün zorlu rekabet ortamında tecrübesi olmayan yeni mezunlar için ilk bakışta dikkat çeken CV hazırlamak son derece zor gibi görünse de aslında etkin bir CV ile o işe kabul edilmek mümkün. Bunun için CV hazırlamanın çok önemli olduğunu belirtmek isteriz.
CV’lerine iş tecrübesi yazamayan yeni mezunların stajlarını, eğitim, sertifika ve seminerlerini eksiksiz yazmaları çok önemli. Yeni mezun CV’lerinin, farklı özellikleri ön plana çıkarması gerekiyor.
Özgeçmişte okul ve staj dönemindeki somut başarılardan bahsedilmesi mülakata çağrılma   şansını artırır.
Özgeçmişte detay istenen alanlar ise asla boş bırakılmamalı.
Özgeçmiş yazılırken sahip olunmayan özelliklerden ve teknik terimlerden uzak durulması gerekiyor. Görüşmeye çağrıldığınızda özgeçmişinizde yazanları açıklayamamak, hem sizi hem de görüşmeyi yapan İnsan Kaynakları uzmanını rahatsız edebilir. Bu nedenle özgeçmişinize açıklayamadığınız, gerçek olmayan bilgileri yazmaktan kaçınmanız gerekiyor.
Yeni mezun olup ilk kez profesyonel olarak iş aramaya başlayanlar, işverenlerin sihirli bir şekilde kendilerine ulaşacaklarını ve kısa zamanda hayallerindeki işe kavuşacaklarını düşünerek yanılabilir.
Yeni mezun adaylar diğer adaylara göre daha ayırt edici bir pozisyona sahip. İlanda “başlangıç” seviyesinde en az 2-3 yıl tecrübe isteyen pozisyonlardan gözünüz korkmasın. Yeni mezun çalışan ihtiyacı olan çok fazla işyeri var. Bu yüzden tam zamanlı çalışmaya hazır olduğunuzu gösteren bir taslak kullanmanız çok önemli. Eğitim durumunuzu CV’nizin başına koyarken okul dışı aktivitelerinizi de ikinci bir başlık altında eklemeyi unutmayın. Üniversitelerdeki birçok kulüp liderlik vasfını güçlendirerek pozisyonların aranan özelliklerini doldurabiliyor.
Aşağıda çeşitli formatlarda, üzerinde küçük değişikliklerle hemen hazır hale gelebilecek staj CV örnekleri ve yeni mezun CV örnekleri bulunuyor. Yeni mezun CV örnekleri için hemen tıklayın.  
cv-örnegi

➕ Yeni Mezun ve Stajyer CV Örneğini İndirmek için Tıklayın
CV hakkında sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede konuyla ilgili geri dönüş yaparak yardımcı olunacaktır. 

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement