Staj Yeri Nasıl Bulunur ?

staj-yeri-nasil-bulunur

Staj Yeri Nasıl Bulunur ? 

Lise ve üniversite dönemlerinde öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan birisi olan ''staj yeri nasıl bulunur'' sorusunun cevabıdır. Teknolojinin gelişmesi sayesinde artık staj yeri bulmak eskisine göre daha çok kolaylaştı. Bunun nedeni yüzlerce iş ilan sitelerinin ve iş bulma uygulamalarının olması bu sayede stajyer kategorisinden kendi alanınıza göre stajyer arayan şirket ve firmalardan anında haberdar olabilir ve kolayca buralara başvuru yapabilirsiniz. 

Genel olarak öğrencilerin %80'i staj yerlerini iş ilan siteri ve iş bulma uygulamalarından buluyorlar. Ayrıca bölümünüz ile alakalı derneklerin resmi sitelerine giriş yaparak buralardan da staj yeri bulabilirsiniz. 

Bunların dışında her şirket ve firmanın resmi sitesi bulunmaktadır. Google üzerinden staj yapacağınız yere göre arama yaparsınız yüzlerce şirket ve firmaya ait iletişim bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Online olarak hazırlamış olduğunuz CV'nizi staj yapmak istediğiniz şirketlere mail olarak gönderebilirsiniz veya insan kaynaklarını arayarak stajyer arayıp aramadıklarını sorabilirsiniz. Bu yöntemle de kısa sürede staj yeri bulmanız kolaylaşacaktır. 

Yukarıdaki anlatımı örneklendirecek olursam örneğin dış ticaret bölümünü bitirdiniz ve staj yeri arıyorsunuz. Google'ye '' Gümrük Şirketleri '' yazıp aratıyorsunuz ondan sonra şirketlerin sitelerine giriş yaparak  iletişim bölümünden şirketin mailini bulduktan sonra CV'nizi gönderebilir veya numara üzerinden insan kaynaklarına bağlanarak stajyer alınıp alınmadığı hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Bazı özel üniversiteler öğrencilere hazır olarak staj yeri bulma gibi kolaylık sağlamaktadır. Eğer özel üniversitede okuyorsanız böyle bir imkan varsa faydalanabilirsiniz.

Ayrıca konuyla ilgili sormak istediklerinizi veya düşüncelerinizi yorum yaparak bildirebilirsiniz en kısa sürede geri dönüş yaparak yardımcı olacağız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement