YKS-AYT 0,5 Ham Puan Kuralı Nedir ?

ham-puan-kurali

YKS-AYT 0,5 Ham Puan Kuralı Nedir ? Hangi Testlerden En Az Kaç Ham Puan Almak Gerekir?

ÖSYM'nin 0,5 ham puan kuralını getirmesiyle birlikte öğrenciler bu konu hakkında binlerce soru soruyorlar. Bu yüzden yapılan bu değişiklik hakkında sizleri detaylı olarak bilgilendirerek sorularınızı yorumlardan tek tek yanıtlayacağız. Aslında bu konu üzerine ÖSYM 0,5 ham puanını anlatan bir tablo yayınladı bu tabloya bakarak bu kural hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olabilirsiniz şimdi hep beraber o tabloya bir göz atalım ;

05-ham-puan-kurali

Buradaki tabloda zaten hangi dersten 0,5 net yapmanız gerektiği detaylı olarak anlatılmış belirtilen derslerden 0,5 ham puan alamayan kişilerin sınavları hesaplanmayacaktır. Sınava girecek olan adayların en çok sorduğu sorulardan birisi 0,5 ham puan kaç net oluyor ? yani 0,5 ham puan alabilmek için bir dersten kaç doğru yapmamız lazım? gibi sorular sorulmaktadır. Bu konuyu detaylı olarak ele almak gerekirse şöyle açıklayabiliriz.

0,5 Ham Puan ( Net) için kaç doğru kaç yanlış yapılmalıdır ?

1 Doğru 2 Yanlış
2 Doğru 6 Yanlış

3 Doğru 10 Yanlış
...... şeklinde devam etmektedir.
Ayrıca Youtube üzerinden Pervin Kaplan hocamız YKS 0,5 ham puan kuralı hakkında rehber niteliğinde bir açıklama yapmış bu videoyu izleyerek 0,5 ham puan kuralı hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olacaksınız. Bunun dışında sormak istediklerinizi sitemize yorum yaparak sorabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement