Sigortalı İşte Çalışılması Durumunda KYK Bursu Kesilir Mi?

sigortali-is

Sigortalı İşte Çalışılması Durumunda KYK Bursu Kesilir Mi?

KYK bursu öğrencilere devlet tarafından geri ödemeli veya geri ödemesiz olarak verilen önemli finansal desteklerden birisidir. KYK öğrenim kredisi ve kyk burslarının arttırılmasına rağmen yaşam koşullarının her geçen gün daha zor hale gelmesi,kyk bursunun yetersiz kalması nedeniyle öğrenciler bu nedenlerden dolayı ihtiyaçlarını karşılayabilmek için part time veya full time işe girerek çalışmayı tercih edebilmektedirler. Öğrencilerin bu durumda sorduğu en önemli soru '' sigortalı işte çalışılması durumunda kyk bursu kesilir mi ?'' sorusudur. Şimdi hep birlikte bu konuyu detaylı olarak sizlere anlatarak açıklık getireceğiz.

KYK'nın resmi sitesinde hangi durumlarda kyk bursunun kesildiği detaylı olarak zaten açıklanmıştır. KYK'nın resmi sitesinde ''askeri ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışılmaması hususu maddeler arasında belirtilmiş. Şimdi bu maddeyi hep beraber inceleyelim.

KYK Bursunun hangi durumlarda kesildiği şu şekilde belirtilmiştir.
  • Başarısız olması,
  • Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
  • Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
  • Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,
  • Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi,
  • Öğretim kurumunun kapatılması,
  • Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,
  • Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışması,
  • Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

✔Yukarıdaki madde geri ödemeli , geri ödemesiz olarak verilen her iki kyk bursu içinde geçerli sayılmaktadır. 

Yukarıdaki madde en az asgari ücret tutarında maaş alarak sürekli bir işte çalışmanız durumunda bursunuzun kesileceğini göstermektedir. Ancak burada açık bir sorun göze çarpmaktadır. Birinci maddede yani en az asgari ücret alarak çalışma maddesi açık ve nettir. Ancak ikinci madde olan  sürekli bir işte çalışma kavramı neye göre belirlendiği açıklanmamıştır.  İş kanunumuz ve ilgili yönetmeliklerde kısmi çalışmaya bakacak olursak 4857 sayılı İş Yasasının 13 üncü maddesinde kısmi çalışmanın tarifi yapılmıştır. Bu yasaya göre, “işçinin normal çalışma süresinin, tam süreli iş sözleşmesiyle çalışan emsal işçiye göre önemli ölçüde daha az belirlenmesi durumunda” sözleşme kısmi süreli iş sözleşmesidir. İş Kanununa ilişkin çalışma süreleri yönetmeliğinin 6. maddesinde “İş yerinde tam süreli iş sözleşmesi ile yapılan emsal çalışmanın üçte ikisi oranına kadar yapılan çalışma” olarak tarif edilmiştir. Dolayısıyla kısmi süreli çalışmada, haftalık toplam çalışma süresi tam süreli çalışmanın üçte ikisinden daha az olmalı denilmektedir.

Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede geri dönüş yaparak yardımcı olacağız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement