Askerlik Boy ve Kilo Sınırı Hesaplaması Nasıl Yapılır ?

askerlik-boy-kilo-hesaplama

Askerlik Boy ve Kilo Sınırı Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Askere gidecek olan kişilerin en çok merak ettiği konulardan biriside Askerlik için boy ve kilo sınırı hesaplaması nasıl yapılır ? Askerlik için boy ve kilo şartı nedir ? Askerlik için gereken boy ve kilo oranı nedir? sorularıdır. Askerlikten muaf olup olmadığınızı öğrenmek için boy ve kilo oranının hesaplanmasını örnek ve tablolarla sizlere detaylı olarak anlatacağız. Buradaki hesaplama teknikleri güncel olarak askeriyenin yaptığı hesaplama yöntemleri olduğunu ilk olarak belirtelim.

Askerlikte Muafiyet için Boy ve Kilo Sınırı Hesaplaması Nasıl Yapılır ?

Askerlik Muafiyetinin Boy ve Kilo Sınırının Hesaplanması için özel bir teknik bulunmaktadır. Şimdi sizlerle Askerlik için boy ve kilo sınırı hesaplaması yapalım.
  • Örnek olarak boyun 177 cm olan asker adayını ele alalım.
  • Boyun son 2 hanesinden 3 çıkartın: 77 – 3 = 74
  • Kalan rakama 30 ekleyin: 74 + 30 = 104 bu üst sınırdır, yani en fazla olunabilecek kilo sınırıdır.
  • (Boy + 3) – 31 Alt Sınır olarak kabul edebilirsiniz. Buna göre;
  • 77+3 =81 81-31=50 kg ulaşırsınız.
Kilonuz bu sınırlar içinde ise askere gitmenizde kilo ve boy açısından bir sorun yoktur. Eğer ki yapılan hesaplamalar sonucunda boy ve kilo oranınız sınırlar dahilinde değilse askeri hastaneye sevk olduktan sonra  kişinin askerlik durumu 1 yıl ertelemeye alınmaktadır.  Bir yıl aradan sonra kişinin tekrardan boy ve kilo oranı ölçülür eğer halen boy ve kilo oranı sınırlar içinde değilse 1 yıl erteleme daha alabilir. Üçüncü yıldaki ölçümlerde de boy ve kilo oranı sınırı uygun değilse o kişi askerlikten ''Muaf'' olur ve ''Askerliğe Elverişli Değildir'' raporu almaktadır.

Askerlik için boya göre standart ağırlık çizelgesini inceleyerek kilonuzu alt ve üst sınırlara uygunluğunu tespit edebilirsiniz. Ayrıca konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede geri dönüş yaparak yardımcı olacağız.

ASKERLİK İÇİN GEREKEN BOY VE KİLO ŞARTI NELERDİR ?

boy-kilo

6 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement