Subay Olmak İçin Gereken Boy ve Kilo Şartları Nelerdir ?

subay-boy-kilo-nedir

Subay Olmak İçin Gereken Boy ve Kilo Şartları Nelerdir ?


Subay olmak isteyen adayların en çok sorduğu sorulardan birisi '' Subay olmak için gereken boy ve kilo indeksi nedir ? '' sorusudur. Adayların fiziki yeterlilik sınavından geçebilmeleri için boy ve kilo oranlarının vücut kitle indeksi puanlama tablosuna uygun olması gerekmektedir aksi taktir de adaylar ön sağlıktan geçemeyebilirler. Şimdi sizlerle Subay olmanız için gereken boy ve kilo endeksini birlikte inceleyelim ;

Subaylık Vücut Kitle İndeksi Puanlama Tablosu :

subaylık-vücut-kitle-indeksi


VÜCUT KÜTLE İNDEKSİ (VKİ) ÖLÇÜM VE NOTLANDIRMA ESASLARI 1. VKİ ÖLÇÜM ESASLARI:

 Personelin kilolu veya zayıf olup olmadığını ortaya koyan bir formüldür. VKİ formülü, vücut ağırlığının (kilogram olarak) boyun karesine (metre olarak) bölünmesi ile elde edilen bir değerdir. KİLO (kg) VKİ = BOYUN KARESİ (m²) 

subay-için-gerekn-şart

Resimde görülen formülle kendi vücut kitle indeksinizin subaylık için uygun olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz.  

Subay olmak isteyen kişilerin Erkek adaylarda 1,67 metre , kadın adaylarda 1,62 metreden daha kısa boylu olanlar  subay olamazlar. 

Bunun dışında konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede sizlere geri dönüş yaparak yardımcı olacağız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement