Subay Nasıl Olunur ve Gereken Şartlar Nelerdir ?

Subay Nasıl Olunur ve Gereken Şartlar Nelerdir ?

Subay Nasıl Olunur ve Gereken Şartlar Nelerdir ?

TSK'da Subay olmak isteyen kişiler için bu konu hakkında rehber niteliğinde bir makale hazırladık. Subay olmanın bir çok alternatif yöntemi bulunmaktadır. Bu durumu şöyle açıklayabiliriz eğitim durumunuzdan tutun tahsil durumunuza göre bazı durumlar subay olmanızda değişik alternatif yollar göstermektedir. Bunları makalemizin devamında detaylı şekilde anlatacağız.

Subay olabilmenin alternatif yöntemleri şu şekilde sıralanabilir ;
  • Orta Okul Mezunları ➥ Askeri Liselerden subay olabilirler.
  • Lise Mezunları ➥ Harp Okullarından subay olabilirler.
  • Üniversite Mezunları ➥ Sözleşmeli olarak subay olabilirler.
Subay olabilmeniz için gerekli alternatif yollar bunlardır. Şimdi aşamalı olarak Orta okul mezunları , lise mezunları ve üniversite mezunlarının nasıl subay olabileceğini detaylı olarak anlatacağım. Bu sayede subay nasıl olunur ? soruna ayrıntılı ve anlaşılır bir şekilde açıklık getirmiş olacağız. Makalemizin sonunda sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz konuyla ilgili elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olabiliriz.

Ortaokul Mezunları Nasıl Subay Olabilir ?

Ortaokulu bitiren kişilerin subay olabilmesi için Askeri Lise sınavına katılarak başarılı olmaları gerekir. Yazılı sınavının yanında yapılacak olan sözlü ve spor mülakatını da başarılı olarak geçen adaylar Askeri Liselere giriş yaparlar. Askeri Liselerde 5 yıllık eğitiminizi tamamladıktan sonra doğrudan Harp Akademisine geçiş yaparsınız bunun ardından burada da eğitimini tamamlayan Ortaokul mezunları subay olabilmektedir.

Lise Mezunları Nasıl Subay Olabilir ?

Lise mezunlarının subay olabilmeleri için kara,hava veya deniz harp okullarından birisine başvuruda bulunması gerekmektedir. Bu harp okullarına başvuruda bulunabilmeniz için ygs için belirlenen baraj puanını almanız gerekir. Gerekli şart ve koşulları sağlayan kişiler başvurudan sonra yapılan sözlü,yazılı ve spor mülakatından da başarılı oldukları taktirde harp okulunu kazanırlar ve harp okulundan aldıkları eğitimden sonra subay olmaya hak kazanırlar.

Üniversite Mezunları Nasıl Subay Olabilir ?

4 Yıllık Üniversite mezunları sözleşmeli olarak subay olabilmektedirler. Bunun için gereken yazılı,sözlü,ön sağlık ve fiziki yeterlilik aşamalarından başarılı olmanız gerekmektedir bu sayede sözleşmeli subay olarak görev yapmaya hak kazanabilirsiniz. Her sene TSK'nın duyurularını takip ederek bu konuları güncel olarak takip etmelisiniz çünkü gereken şart ve koşullar değişkenlik gösterebilmektedir. 

Subaylık için Gereken Şart ve Koşullar Nelerdir ?

Subaylık için gereken şart ve koşullar her sene değişkenlik gösterebilmektedir. Şunu da belirtmeliyiz ki Ortaokul mezunu , lise mezunu ve üniversite mezunları için aranan şart ve koşullar farklıdır. Bunu TSK'nın resmi sitesinden incelemeniz sizler için daha sağlıklı olacaktır. 



Subaylık hakkında sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz konuyla ilgili sizlere elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olacağız.. 

12 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement