Eczacılık Bölümü Tanıtımı

Eczacılık Bölümü Tanıtımı

Eczacılık Bölümü Tanıtımı

Üniversite sınavına hazırlanan ve Eczacılık Bölümünü tercih etmek isteyen üniversite adayları için Eczacılık bölümünü detaylı olarak ele aldık. Eczacılık bölümünün geleceği,iş imkanları,görülen dersler,çalışma alanları gibi konularda sizleri bilgilendireceğiz. Ayrıca bu bölüm hakkında sormak istediklerinizi makalemizin sonunda yorum yaparak sorabilirsiniz sizlere en kısa sürede elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışacağız.

Eczacılık bölümünün tanıtımı ve amacı ; ilaçların sentetik ve biyolojik olarak hammaddelerinin elde edilmesi,üretilmesi,kimyasal,fiziksel ve biyolojik açıdan incelenmesi ve bu doğrultuda ilaçların değerlendirilerek kullanılması,saklanması gibi alanlarla eğitim ve araştırma yapılmasını sağlayan bölümdür. Eczacılık bölümünden mezun olan kişiler hastanelerin eczanelerde,laboratuvarlarda,ilaç üretim işletmeleri ve endüstrilerinde çalışabilirler. Dileyen kişiler kendine ait özel eczane dahi açabilir.

Eczacılık Bölümünün Geleceği Nedir ?

Eczacılık bölümünün geleceği hakkında yorum yapacak olursak sağlık sektörüne bağlı olduğu için gelecek zamanda da bu bölümden mezun kişilere her zaman ihtiyaç duyulacaktır. Bunun için geleceği parlak ve devamlılığı olan bölümlerden birisidir eczacılık bölümünden mezun olan kişilerin işsiz kalma durumu bu yüzden görülmeyecek kadar azdır. Eczacılık bölümünü düşünüyorsanız kesinlikle tercih etmeniz gereken bölümlerden birisi olduğunu söyleyebilirim.

Eczacılık Bölümünde Görülen Dersler Nelerdir ?

Biyoloji,Fizik,Kimya,Matematik gibi teorik derslerin yanında ilaçların üretimiyle ilgili lisans dersleri de işlenmektedir. Eczacılık bölümünde dersler genel olarak kurumsal ve uygulamalı olarak gösterilmektedir. Uygulamalı dersler laboratuvarlarda yapılmaktadır. Eğitim boyunca belli yıllarda da staj yapılmaktadır.

Eczacılık Bölümü için Gereken Nitelikler Nelerdir ?

Eczacılık bölümünü tercih etmeyi düşünen kişilerin genel olarak biyoloji,kimya,fizik,matematik gibi derslere ilgili olması gerekir. Bunun yanında akademik yeterlilik gerektiren bölümlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz. 

Eczacılık Bölümünden Mezun Olan Kişilerin Yaptıkları İşler Nelerdir ?

Eczacılık bölümünden mezun olan kişiler '' Eczacı '' unvanıyla işe başlayabilirler. Eczacılığın sağlık hizmetleri alanında ticaret olduğunu bilmek gerekir. Dileyen kişiler serbest eczacı vasfıyla ilaç alıp satabilirler.  Bunun yanında eczacılar müşterilerine ilacın kalitesi,nitelikleri,kullanımı gibi konularda bilgi verme ve tavsiyelerde bulunma gibi faktörlerde rol oynadığı için eczacılığın bir sağlık mesleği olduğunu da belirtebiliriz. Eczacıların yaptıkları işi genel olarak tanımlayacak olursak reçeteler vasıtasıyla doktorlarca istenen ilaçları isteyen müşterilere satar,gereken ilaçları hazırlar ve gelen müşterilerin aldıkları ilaçlar hakkında detaylı olarak bilgilendirirler.

Eczacılık Bölümünün Çalışma Alanları Nelerdir ?

Eczacılık bölümünden mezun olan kişiler kendine ve başkalarına ait eczanelerde,hastanelere ait eczanelerde,laboratuvarlar,endüstrilerde ve ilaç tanıtıcısı gibi alanlarda çalışabilmektedirler. Dileyen kişilerse eczacılık alanında eğitimle ilgili alanlarda çalışabilirler. Kamu kuruluşlarını incelediğimiz zaman eczacılık alanında çalışma alanlarının çok yetersiz olduğu görülmektedir. Bunun için eczacılık bölümünden mezun olan kişilerin yarısından çoğunluğu serbest eczacılık alanında faaliyet göstermektedir.


Eczacılık bölümüyle ilgili sormak istediklerinizi veya bu bölüm hakkında düşüncelerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz. Bu sayede bu konu hakkında sizlerle beraber detaylı bir analiz yaparak binlerce üniversite adayına yardımcı olmuş olacağız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement