SAT ve SAS Komandosu Nedir ve Nasıl Olunur ?

SAT ve SAS Komandosu Nedir ve Nasıl Olunur ?

SAT Komandosu Nedir ve Nasıl Olunur ?

SAT ve SAS Komandosu nedir ? SAT ve SAS Komandosu nasıl olunur ? gibi soruların gelmesi üzerine SAT Komandoları hakkında detaylı bilgi vermek için sizlere bu makaleyi hazırladık.

SAT veya Sualtı Taarruz Grup Komutanlığı isimleriyle anılan bu özel birlik subay ve astsubaylardan seçilmektedir. Üstün yetenekli olan bu komando birliği Türk Deniz Kuvvetlerinde ilk ve tektir. Bunun için SAT Komandosu olmak düşünüldüğü kadar kolay değildir. SAT Komandosu olabilmeniz için 50 haftalık SAT ihtisas kursunu adayların başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.

SAT Komandosunun Görevi Nedir ?

SAT Komandolarının görevlerini genel olarak değerlendirecek olursak Su altında sinsi taarruzlar yapma,deniz korsanlarıyla mücadele etmek ve keşif ve gözlem yapmak gibi zor görevleri vardır.

SAT Komandolarının Genel Özellikleri Nelerdir ?

  • Subay ve Astsubaylar arasından seçilirler
  • 3 veya 4 yıl boyunca eğitim almaya devam ederler.
  • SAT Komandolarının üstün savaş becerileri bulunmaktadır.
  • Genellikle Yabancı Dil bilirler.
  • Gönüllülük esasına göre seçilmektedirler.

SAT Komandosu Nasıl Olunur ?

SAT Komandosu olabilmeniz için ilk olarak lise mezunu olmanız gerekir. Sonra sınava girerek Deniz Harp veya Deniz Astsubay okullarını kazanmanız gerekmektedir. Şimdi bu okullar arasındaki farkı belirtelim Deniz Astsubay adından da anlayacağınız gibi astsubay yetiştirmektedir ve eğitim yılı 2 yıldır, Deniz Harp ise subay yetiştirir ve eğitim yılı 4 yıldır. Bu okullarda son sınıfa geldiniz zaman gönüllülük esasına göre bu birliğe katılmak için başvuruda bulunabilirsiniz.

Gönüllülük esasına göre SAT Komandosu birliğine başvuran kişiler okulları bittikten sonra 50 haftalık bir eğitime tabii tutulurlar bu eğitim çok ağır koşullar altında gerçekleştirilmektedir. Bu eğitimi başarıyla tamamlamak zorundasınız. Bu eğitimi tamamlayamayan kişiler kesinlikle SAT Komandosu olamazlar ve elenirler.

SAS Komandosu Nasıl Olunur ?

Sualtı Savunma Grup Komutantılığı veya SAS isimleriyle anılan bu özel birlik subay ve astsubaylar arasından seçilmektedirler. En üstün yetenekli askerlerden oluşan bu komando birliği Tür Deniz Kuvvetlerinin en önemli birimleri arasındadır.

SAS Komandoları kıyı savunma operasyonları,patlamamış mayın ve torpidoların imhası,terörle mücadele,sualtı operasyonları,düşman gemilerini devre dışı bırakma gibi görevlerde yer almaktadırlar.

SAS Komandolarıyla SAT Komandosu olmak için gerekenler aynıdır bunun için tekrardan anlatmıyorum.


SAT ve SAS Komandolarıyla ilgili sormak istediklerinizi veya düşüncelerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz en kısa süre geri dönüş sağlanacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement