Gastronomi ve Mutfak Sanatları Nasıl Bir Bölümdür ?

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Nasıl Bir Bölümdür ?

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Nasıl Bir Bölümdür ?

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü son zamanlarda popüler olan ve geleceği parlak bölümlerden birisi haline gelmiştir. Bunun için Gastronomi bölümü en iyi 4 yıllık lisans programlarından birisi olduğu söylenebilir. Gastronomi Bölümünü diğer bölümlerden ayıran en büyük özelliği keyifli dersleri ve uygulamaya yönelik derslerin ağırlıklı olmasıdır. Bunun için bu alanda yeteneği olan kişiler bu bölümü hiç sıkılmadan bitirebilirler. Özel sektörde kendini gösteren kişiler çok iyi maaşlar alabilirler. Bu bölümde en önemli şey farkındalık oluşturabilmektir yeni lezzetler üretmek,yeni girişimlerde bulunmak bu alanda ilerlemenizi sağlayacak en önemli faktörlerdir.Yeteneklerini en iyi şekilde kullanabilen ve kendini gösteren kişiler bu bölümden mezun olduktan sonra iş hayatına kısa sürede atılabilirler. Yeteneğine ve kendine güvenen kişilerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü tercih etmelerini tavsiye ediyoruz.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Hakkında Genel Bilgi :

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü 4 yıllık Lisans Bölümüdür. Bu bölümü tercih etmek isteyen adaylar TS puan türüyle tercih edebilirler. Devlet üniversiteleri ve Özel Üniversitelerde bu bölümü rahatlıkla bulabilirsiniz. Bazı üniversiteler YGS puanıyla alım yaparken Bazıları ise LYS'nin TS puan türüne göre alım yapmaktadır. Sözel alanda en iyi bölümlerden birisi olduğu için en fazla tercih edilen bölümlerden birisidir. Bu bölümü tercih etmek istiyorsanız şunu bilmelisiniz; Bu bölüm Turizme bağlı olduğu için İngilizce öğrenilmesi gerekli ingilizce bilmeyen kişiler bu bölümden mezun olduktan sonra iş bulma konusunda büyük zorluk yaşayabilirler. Şimdi genel eleştirileri gözden geçirelim öğrencilerin en çok eleştirdiği konu çok masraflı bir bölüm olması hayliyle uygulama derslerinin fazla olması öğrencileri maddi açıdan zorluyor. Gastronomi bölümünü kısaca anlatmaya çalıştım şimdi gelelim Gastronomi bölümünün iş imkanları ve maaş durumlarına.. 

Gastronomi Bölümünün İş İmkanları  ve Maaşları nelerdir ?

Gastronomi bölümünün çalışma alanları kamu ve özel sektörde de vardır. Lakin en çok çalışma alanı ve iyi maaş olanakları özel sektördedir. Önceden de belirttiğimiz gibi yetenekli ve kendini gösterebilen kişiler ; restoranlar,oteller,hastaneler,işletmeler vb. yerlerde çok iyi maaş olanaklarıyla çalışabilirler. Özel sektörde iş imkanları o kadar fazladır ki mezun olan kişiler kısa sürede iş hayatına atılabilirler. Maaşları genel olarak 3000 TL den başlayıp 10.000 TL ye kadar çıkabilmektedir. Hatta bu rakamlardan daha fazla kazanan kişiler bile vardır.

Gastronomi bölümünden mezun olan kişi ne iş yapar ?

Gastronomi bölümünden mezun olan kişi mutfak şefi olur yani aşçıları yönlendirir ve gerektiği yerlerde yardımcı olur. En iyi lezzet ve sunum için genel olarak yönlendirici konumdadırlar. Yiyecek ve içeceklerin hazırlanmasından,servis edilmesi ve muhafazasına kadar görev alırlar. Bu genel bir bilgidir sektörden sektöre farklılık gösterebilir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü özetlemek gerekirse.. 

Gıda sektörü hiçbir zaman bitmeyecek sektörlerden birisi olduğu gibi en iyi kazancın yapıldığı sektörlerden de biridir. Bunun için girişimci kişiliğe sahip,yetenekli ve bu mesleği seven kişiler kısa zaman çok iyi yerlere gelebilirler. Bunun için Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü geleceği parlak en iyi sözel bölümlerden biridir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüyle ilgili sorularınızı yorum yaparak paylaşabilirsiniz en kısa zamanda geri dönüş sağlanacaktır.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement