Eğitim Kredisi Nedir,Nasıl Alınır ?

egitim-kredisi

Eğitim Kredisi Nedir,Nasıl Alınır ?

Öğrenciler eğitim hayatlarının bazı dönemlerinde eğitimlerine devam edebilmek vb. nedenlerden dolayı eğitim kredisi desteği alma ihtiyacı duyabilirler. Bu durumda bankalar üniversite,dershane,okul gibi eğitim kurumları için öğrencilere finansal destek sağlayan eğitim kredisi hizmeti sunmaktadır.

Eğitim kredisini kısaca açıklamak gerekirse öğrencinin her türlü eğitim faaliyetleri için bankadan almış olduğu özel ihtiyaç kredilerinden birisidir. Genel olarak eğitim kredileri uzun vadeli olarak olarak verilmektedir. Eğitim alındığına dair gerekli belge ve fatura gösterilerek eğitim kredisi alınabilmektedir.

Eğitim Kredisi Alabilmek için Gereken Şartlar Nelerdir ?

Hangi kredi türü olursa olsun kredi alabilmek için maaş ve belgelendirilebilir gelire sahip olmanız gerekmektedir. Burada kastedilen maaş bodrosu veya gelirinize dair belgelerdir bunun dışında eğitim göreceğinize dair belgelerle bir banka şubesine giderek eğitim kredisi başvurusu yapabilirsiniz.  Herhangi bir gelir ve dayanağınız yoksa kredi başvurunuzun reddedilme olasılığı çok yüksektir bu durumda yapılması gereken hususlar şunlardır;

 Kefil Göstermek : Öğrenci velisini veya herhangi birini kefil göstererek eğitim kredisi almaya hak kazanabilmektedir. Lakin kefil göstereceği kişinin maddi varlığı veya maaşı olması gereklidir.

Maddi Varlıklarınızı Göstermek : Maddi varlıklarınızdan faydalanarak eğitim kredisi alma hakkı sağlayabilirsiniz alacağınız krediye göre bu durum değişkenlik göstermektedir. 

Kredi Notu : Bankalar genel olarak kredi notuna büyük önem vermektedir. Aktif olarak kredi kartı kullanan ve ödemelerini düzenli yapan kişilere kredi verme konusunda bankaların kolaylık yaptığı görülmektedir. Kredi notunuz iyiyse bu husustan faydalanarak kredi alabilirsiniz.

  • T.C vatandaşı olunmalıdır. Yabancı uyruklu vatandaşlara kredi imkanı verilmemektedir.
  • 18 yaşını tamamlamış olması gerekir.
  • Kredi notunuzun yüksek olması gerekmektedir.
  • En az 3 ay sigorta girişinin olması gereklidir.
  • Geliriniz yoksa düzenli kira getirisi de teminat sayılabilir.
  • Gelir sahibi olmayanlar içinse taşınmaz mülkün ipotek belgesi
  • Aile yakınlarının düzenli maaşı olması durumunda yakınınız üzerine kredi çekilebilir.
  • Staj yapan yada part time çalışanlar için iş yerinden çalıştığına dair belge istenir.

Eğitim Kredisini Hangi Bankalar Vermektedir ?

Eğitim kredisini hizmetini genel olarak çoğu banka sağlamaktadır. Bunlar ; Ziraat Bankası , Halk Bankası , İş Bankası , Vakıf Bank , Yapı Kredi , Garanti Bankası , İNG Bank v.b birçok banka eğitim kredisi vermektedirler. Bu bankalar genel olarak 50 bin - 100 bin TL ye kadar uzun vadeli olarak eğitim kredisi vermektedirler. Faiz ve ücretler hepsinde farklı olduğu için eğitim kredisi alacağınız bankayla bu konuda detaylı bilgi almanızı öneriyoruz.

Eğitim Kredisinin Avantajları Nelerdir ?

Eğitim kredileri eğitim amaçlı verildikleri için düşük faiz ve ücretlerle öğrencilere kolaylık sağlayan ihtiyaç kredilerden birisidir. Ayrıca bu krediler çeşitli avantajlar sağladığı için finansal desteğe ihtiyaç duyan kişiler için faydalı bir hizmettir.

Eğitim Kredileri hakkında sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede konuyla ilgili geri dönüş sağlayarak yardımcı olacağız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement