YGS Fen Bilimleri Konuları ve Soru Dağılımı

YGS Fen Bilimleri Konuları ve Soru Dağılımı : 

YGS Fen Bilimleri Konu ve Soru dağılımını sizin için inceleyerek ders çalışma planınızı yapmanızı kolaylaştıralım. ÖSYM YGS Fen Bilimleri konu ve soru dağılımlarını genel itibari ile inceleyerek hangi soru ve konu ağırlık verdiğini tespit edeceğiz .YGS ye girecek adayların ders çalışma planlarını bu doğrultuda hazırlaması daha doğru bir karar olacaktır.

ygs-fizik

YGS Fizik konu ve soru dağılımlarını genel olarak incelediğimiz zaman  ÖSYM Madde ve Özellikler,Isı ve Sıcaklık,Optik,Doğrusal ve Bağıl Hareket,Dinamik,Elektrik Akımı,Mıktanıs konularını neredeyse her yıl sormuş. Bunun için öğrencilerin bu konular üzerinde daha fazla çalışmasını tavsiye ediyoruz ayrıca fizik çalışma planınızı bu çizelge doğrultusunda yapmanız netlerinizin artmasını sağlayacaktır.

ygs-kimya

YGS Kimya konu ve soru dağılımını genel olarak incelediğimiz zaman Madde ve Özellikleri,Atomun yapısı,Bileşikler,Çözünürlük Kavramı,Periyodik Tablo,Kimyasal Bağlar sorularını neredeyse her yıl sormuş bu tabloya baktığımız zaman ÖSYM genel itibari ile her konudan her yıl soru sormaya özen göstermiş. Bunun için YGS ye girecek adaylar Kimya çalışma planını bu doğrultuda hazırlarsa daha iyi olacaktır.

ygs-biyoloji

YGS Biyoloji soru ve konu dağılımını incelediğimizde Canlıların Temel Bileşenleri,Hücrenin Yapısı,Ekoloji,Hücre Bölünmeleri,Madde Geçişleri,Bitkiler Biyolojisi,Kalıtım ve Evrim konuları neredeyse her yıl sorulmuş konular olarak incelenmektedir. Bunun için sınava girecek adaylar Biyoloji konularını bu doğrultuda çalışırlarsa onlar için daha faydalı olacaktır. 

YGS Fen Bilimleri konu ve soru dağılımlarını detaylı şekilde inceleyerek bu doğrultuda ders planı ve çalışmalar yapmanız gerçekten sınavlarda daha başarılı olmanızı katkı sağlayacaktır. ÖSYM nin az sorduğu konuları askıya alarak hem zamanınızı daha iyi değerlendirmiş olursunuz hem de daha verimli ders çalışma fırsatı yakalarsınız bunun için sınava girecekseniz bu tabloları kesinlikle dikkate almalısınız.

YGS Fen Bilimleri konu ve soru dağılımları hakkında sorularınızı yorum yaparak bildirebilirsiniz en kısa sürede size geri dönüş sağlanacaktır.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement