AÖF Kayıt Yenilemeyenlerin Tecili Ne Durumda Olur ?

aöf-askerlik-tecil

AÖF Kayıt Yenilemeyenlerin Tecili Ne Durumda Olur ?

Açık Öğretim Fakültesinde yani AÖF'de okuyan öğrencilerin en sorduğu ve merak ettiği konulardan birisi kayıt yenilememe durumunda askerlik tecilinin ne durumda olduğu sorusudur. Bu konunun cevabını sizlere detaylı olarak açıklayarak bilgilendireceğiz. Açık Öğretim Fakültesine (AÖF) yapılan kayıttan sonra kaydınızı yenilemez iseniz bile Önlisans için 4 yıl Lisans için ise 7 yıl boyunca kaydınız tamamen silinmez. Bu durumdan da anlayacağınız üzere kayıt yenilemeyen öğrenciler resmi olarak üniversite öğrenimine devam ediyor sayılmaktadırlar ancak öğrencilik haklarınızın devam edebilmesi için üniversite harç parasının düzenlik olarak yatırılması gerekmektedir aksi taktirde bu durum geçerli olmayacaktır. Açık Öğretim Fakültesinin sitesinde öğrencilik durumunuzun aktif olması durumunda 29 yaşınıza kadar askere alınmazsınız lakin kaydınızın düşmesi ve öğrencilik durumunuzun pasif duruma gelmesi halinde askere alınırsınız. Bunun için bu hususların dikkatle okunarak ona göre davranmanız gerekmektedir.

Üniversite Okuyan Kişinin Tecil İşlemi Nasıl Yapılır ? 

Askerlik yaşına gelmiş bir yükümlü üniversiteye yeni başlıyorsa veya eğitim öğretim başında öğrenci işleri>askerlik şubesine öğrencilik durumunu bildirmesi ve tecil işleminin yapılması gerekmektedir aksi taktirde kişi yoklama kaçağı olarak gözükecektir. Eğer ki kişi askerlik yaşına gelmeden önce üniversiteyi kazanıp başladıysa bu kişinin tecil işlemi otomatik olarak yapılmaktadır bu durumda askerlik şubesinde tecil işlemi yapılmasına gerek yoktur. 

Üniversiteden Kaydı Silinen Yükümlünün Askerlik Durumu Nedir ? 

Üniversiteden ayrılan,atılan veya herhangi bir sebeple kaydı silinen bir kişinin durumu üniversite tarafından hızlı bir şekilde askerlik şubesine bildirilir bu durumdan sonra askerlik şubesi yükümlüyü ilk celp dönemine asker almak üzere işlem başlatır yani anlayacağınız üzere asker olmaya aday olmuş olursunuz ... 

Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede geri dönüş yaparak sizlere elimizden geldiğince yardımcı olacağız. 

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement