KPSS'de Başarılı Olabilmek için Nasıl Hazırlanmalı ?

kpss-nasil-hazirlanmaliyim

KPSS'de Başarılı Olabilmek için Nasıl Hazırlanmalı ?

Özel sektörden umudunu kaybetmiş ve kamuda çalışmak isteyen kişiler için en önemli sınavlardan birisi olan KPSS'de başarılı olmanın püf noktaları ve bu sınava nasıl hazırlanması gerektiğini sizlere kısa ve öz bir biçimde anlatacağız. Kamuda çalışmak istiyor ve KPSS'ye hazırlanmayı düşünüyorsanız  illa bir kursa giderek para harcamanıza vs. ihtiyaç yok tek yapmanız gereken youtube veya farklı platformlardan kpss konu anlatımları dinlemeniz olacaktır. Bu aşamayı tamamladıktan sonra kpss soru bankası çözmeniz yeterlidir.

KPSS Çalışma Aşamaları Nelerdir ?

  1.  KPSS konuları belirleyip o derslerle ilgili konu anlatımları not alarak izlemek.
  2. KPSS konu anlatımlarını bitirdikten sonra yazdığınız notlara göz atarak tekrar çalışmak.
  3. Sonra KPSS her ders için soru bankası alarak en az bir kitap bitirmek.
  4. KPSS soru bankaları bittikten sonra çıkmış soruları çözmek ve kendinizi analiz etmek.
  5. Eksik konularınızı tespit ettikten sonra , tekrar o konular üzerinde yoğunlaşmak.
  6. Eksiklerinizi tamamladıktan sonra sınava gönül rahatlığı ile girebilirsiniz. 
Sizlere konu anlatımları güncel olarak dinleyebileceğiniz bir youtube kanalı önereceğim ismi : Benim Hocam  bu kanal üzerinde sizlere KPSS ile ilgili konu anlatımları ve soru çözümleri yayınlanmakta hatta genel tekrar niteliğinde konu anlatımları bile hazırlamışlar bu kanaldan faydalanarak bütün konu eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Bu kanaldaki hocaların her biri işinin ehli keyif alarak izleyeceksiniz bundan eminim.... bunun için tekrar diyorum bu zamanda KPSS kurslarına boşuna para vermenize hiçte gerek yok... bütün eksikliklerinizi bu tarz konu anlatımları dinleyerek pekiştirebilirsiniz bundan sonra tek yapmanız gereken soru çözmek olacaktır zaten.... 

KPSS'ye Hazırlanmada Zamanın Önemi !

KPSS'ye hazırlanıp yüksek bir puan almak istiyorsanız zamanı iyi kullanmanız gerekmektedir. Konular yoğun ve bilgi dolu olduğu için bu sınava hazırlanırken, yeri geldiği zaman çalışma isteğiniz tamamen yok olabilir böyle bir durum yaşamamak için zamanı geniş tutmalısınız yani 12 ay - 15 ay önceden KPSS'ye hazırlanmaya başlamalısınız böylece sınava hazırlanma işini yeri geldiği zaman günde bir saat - iki saate düşürebilirsiniz ... bu sayede konu anlatımlarını sıkılmadan dinleyebilir ve kendinize soru bankası çözmek için uzun bir zaman ayırabilirsiniz zamanı kullanmayı bilmezseniz bu sınavda başarılı olmanız oldukça zor bir hal alacaktır. 

➕ Sınava hazırlanmadan önce ders planı hazırlamalı ve zamanınız ona göre ayarlamalısınız. 

KPSS'ye hazırlanmayı dar bir zamana bırakırsanız en kısa zamanda bunalıp pes edeceksiniz  unutmayın öğrencilerin %80 'ni bu durumdan dolayı başarılı olamamaktadırlar.

Bu makalemizi kısa keserek bitiriyorum sonraki makalelerimiz de konunun devamı niteliğinde bir anlatım daha paylaşacağım herkese başarılar diliyorum konuyla ilgili düşüncelerinizi sitemize yorum yaparak bildirebilir veya soru sorabilirsiniz en kısa sürede geri dönüş sağlayacağım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement