Kaybolan Kimlik Nereden ve Nasıl Çıkartılır ?

kaybolan-kimlik-nereden

Kaybolan Kimlik Nereden ve Nasıl Çıkartılır ?

Kimlik kartınızı veya Nüfus Cüzdanınızı kaybetmeniz durumunda yapılması gerekenleri güncel olarak sizlere aktardık. Bu bilgilerden faydalanarak kaybolan kimlikle ilgili işlem yapabilir ve yeni kimlik çıkartabilirsiniz.

Kimliğinizi kaybetmeniz durumunda en kısa zamanda gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir. Aksi taktirde kimliğiniz yanlış şahısların eline geçebilir ve kötü neticelerle sonuçlanabilmektedir. 

Bunun için bu makalemizde yeni kimlik çıkartılırken gerekli belgeler,ödenmesi gereken ücretler ve diğer önemli hususları ayrıntılı olarak açıklayacağız. 

Kaybolan Kimlik Nasıl Çıkartılır ? 

  • Kimliğiniz kaybolduğu zaman kimlik düzenleme işlemleri için ''nüfus cüzdan talep formu'' almanız gerekmektedir.
  • Bu formun çalışan yetkili tarafından veya muhtarlık üzerinden düzenlenmesi gerekir.
  • 3-6 önceden çekilmiş biyometrik fotoğraf çekilmesi gerekir.
  • Talep formunuz ile Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapmanız gerekmektedir. 
  • Nüfus Müdürlüğü sizde istisnai durumlarda kimliğinizi kanıtlayan belge talep edebilir. Bunun için hazırlıklı olmanızı tavsiye ediyoruz.
Örnek verecek olursak ehliyet,pasaport,memur cüzdanı,basın kartı,aile cüzdanı gibi .. belgelerden birisinin yanınızda bulunması işinizi garanti altına almanızı sağlayacaktır.

Kaybolan Kimliğin Para Cezası Nedir ?

Kimlik kaybedenler için artık para cezası alınmamaktadır. Bunun yerine değerli kağıt ücreti ödenmesi gerekmektedir bu güncel olarak 37 TL'dir.

Nüfus Cüzdanını Kaybeden Kişinin Yukarıda Sıraladığımız Belgelerden Birini  İbraz Edememesi Halinde : 

Nüfus Müdürlüğüne müracaat ettikten sonra ilgili memurlar kimliğinizden şüphe duyabilir. Bu durum hem kendi güvenliğiniz hemde nüfus müdürlüğünün iş ve işleyişi adına çok önem arz etmektedir. Bu durumda, ibraz ettiğiniz fotoğraf ile nüfusa kayıtlı olduğunuz yer bilgilerini ibraz etmeniz gerekli. Bunun ardından gerekli tahkikat yapılarak nüfus cüzdanı düzenlenerek tarafınıza teslim edilir.  

Kimlik Kaybedenlerin Gazeteye ilan Vermeleri veya Bildirmeleri Zorunlu Mudur ?

Kimlik kaybedilmesi halinde kişinin gazeteye ilan vermesi veya gerekli yerlere bildirmesi hususu şahsın kendisine ait bir işlemdir. Lakin güvenliğiniz için ve tedbir amacıyla kaybolan kimliğin gerekli yerlere bildirilmesi ve gazeteye ilan verilmesi önemli bir husustur. 

Kaybolan kimlik ile ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak aşağı kısımdan sorabilirsiniz en kısa zamanda geri dönüş yaparak yardımcı olunacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement