AÖF Üç Ders Sınavı Nedir ? Kimler Girebilir ?

aöf-üc-ders-sinavi

AÖF Üç Ders Sınavı Nedir ?

Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınavlarının 3 derse çıkarıldığı
belirtilmiştir. 

AÖF'te derslerden başarılı olamayan adaylar üç ders sınavına girecekler. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı, en fazla üç dersten başarısız olup bu dersleri başarması durumunda mezun olabilecek öğrencilere bahar dönemi dönem sonu sınavlarından sonra tanınan üç ders sınav hakkı, aşağıda belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülür.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı öğrencilere bahar dönemi dönem sonu sınavlarından sonra üç ders sınav hakkı tanınır.

AÖF Üç Ders Sınavına Kimler Girebilir ?

  • Üç ders sınavına girebilmeniz için güz veya bahar dönemine o ders kayıt yaptırılması gerekmektedir. 
  • Başarısız olduğu dersten (DZ) veya (YZ) harf notu alan öğrencilere sınav hakkı tanınmamaktadır.
  • Uygulamalı dersler için üç ders sınav hakkı tanınmamaktadır.
  • Üç ders sınav notu dönem sonu notu olarak sayılmaktadır.
Anadolu Üniversitesi Üç ders sınavını detaylı olarak anlatan rehber niteliğinde bir videoda paylaştık bu videonun içeriğinde ;

Üç Ders Sınavına kimler katılabilir? Üç Ders Sınavı ne zaman ? Üç Ders Sınavı Nedir? Üç Ders Sınavı nerede yapılacak Üç Ders Sınavı hangi illerde yapılıyor Üç Ders Sınavına kimler girebilir? Üç Ders Sınavı nasıl yapılıyor?

Sorularının cevaplarını bulabileceksiniz ayrıca sormak istediklerinizi sitemize yorum yazarak sorabilirsiniz en kısa sürede konuyla ilgili yardımcı olacağız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement