YÖK YKS Tarihlerini Değiştirdiğini Duyurdu

yök-yks

YÖK YKS Tarihlerini Değiştirdiğini Duyurdu ... !!

YKS için YÖK'ten son dakika açıklaması yapıldı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla birlikte erken seçim tarihi belli oldu. Ancak 24 Haziran 2018 olarak açıklanan erken seçim tarihi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile çakışıyor. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre YKS sınavı 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacak.

✔ 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacağı açıklandı.

Bu kapsamda, YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

YÖK BAŞKANI SARAÇ'TAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE ;
YÖK Başkanı Yetka Saraç Twitter'dan yaptığı açıklamada, "24 Haziran 2018’de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılacağı tarihle aynı güne denk gelmesi üzerine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olarak YKS’nin 30 Haziran 2018 – 01 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir" dedi.
yök









YKS tarihlerinin değişmesiyle ilgili düşüncelerinizi yorum yaparak web sitemize bildirebilirsiniz. Konuyla ilgili güncel bilgiler web sitemizde paylaşılacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement