Avukatlık Meslek Rehberi

Avukatlık Meslek Rehberi

Türkiye’de Avukat Olmak İçin Ne Gereklidir?

Ülkemizde avukat olmak isteyen arkadaşlarımızın çoğunlukta olması nedeniyle, avukatlık mesleği ile alakalı kısa bir yazı derledik. İleride avukatlığı meslek olarak devam ettirmek isteyen arkadaşlarımıza ufak da olsa bir yol göstereceğimizin kanaatindeyiz.
Avukat, hukuk fakültesinden mezun olan, avukatlık stajını başarıyla tamamlamış ve avukatlık mesleğini serbest olarak ya da bir kurum/kurulaşa bağlı olarak gerçekleştiren kişiye verilen mesleki terimdir.
Avukatların faaliyetli olarak çalışabilmeleri adına baroya kayıtlı olmaları hukuki bir zorunluluk teşkil etmektedir. Ancak kurum avukatları baroya bağlı olarak çalışmak zorunluluğunda değildir. Genellikle, çalıştıkları şehre bağlı olan baroyla çalışarak faaliyetlerini yürütürler.
Avukatlar, bireyler ya da şirketler arasında oluşan uyumsuzlukların başından başlayarak mahkeme aşaması ve hakkın teslimatı yani davanın sonuçlanması evresine kadar geçen süreçte kişileri temsil etmektedir.
Avukatlar genel anlamda sadece iş ve dava takibi yapmamak ile birlikte danışmanlık, hakimlik, arabuluculuk gibi görevlerde üstlenmektedirler. Bunun yanında avukatlar bir hukuk diplomasına ya da avukatlık lisansına sahip olarak mesleklerini icra etmeye başlamaktadırlar.
Kişi, herhangi bir diğer kişiye dava açmak adına bir avukattan bilgi alabilir, davayı kendisine verebilir ve kendisini temsil etme yetkisini avukata teslim edebilir. Dava eğer mahkemedeyse, kişinin isteği veya Türk hukuk sisteminde zorunlu olan müdafaa gereğinde avukat kişinin yanında bulunup, kişiyi savunabilir.
Kişi, herhangi bir suçla itham edildiğinde bu suçun belirtilen iddia makamı üzerinde ki tezleri çürütmek amacıyla savunma avukatı olarak da devreye girmektedir. Bunun yanı sıra avukatlar çeşitli ortamlarda çalışabilmektedirler. Bu iş kolları da devlet kurumları, özel şirketler veya farklı ortamlar olmaktadır.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement