Paragraf Sorusu Çözme Teknikleri

Paragraf Sorusu Çözme Teknikleri 

Paragraf Sorusu Çözme Teknikleri

Paragraf soruları sınavlarda en çok zaman kaybettiren ve en çok sorulan soru tarzlarıdır. ÖSYM son yıllarda uzun paragraf sorularına ağırlık vererek anlamaya dayalı sorular sormaktadır. 

Paragraf sorularını hızlı ve doğru bir biçimde çözmek istiyorsanız. Öncelikle bol bol kitap okumalı ve bol bol paragraf soruları çözmelisiniz. Bu sayede paragraf soruları üzerinde kendinizi hayli geliştirebilirsiniz. 

Bol bol paragraf soruları çözerek kendinizi hızlandırın.
➥ Kitap okuyarak anlama ve yorumlama tekniğinizi güçlendirin.

Paragraf sorularının biçimleri birbirlerinden farklı olabilir ama hepsinin sizden istediği tek şey anlama ve yorumlamadır. Bunun için bu soruları çözerken dikkatli olmalı ve sorunun sizden istediği şeyi anlayın ve yorumlayın.

Paragraf sorularını hızlı ve doğru çözmelisiniz.
➥ Paragraf sorularını doğru anlamalı ve doğru yorumlamalısınız.

Paragraf Sorularını Çözme Teknikleri

  • Paragrafı okumadan önce soru kökünü anlayın bu sayede otomatik olarak sorunun sizden ne istediğini bildiğiniz için daha kolay çözebilirsiniz.
  • En çok uygulanan bir diğer taktik ise paragrafı okumadan önce şıkları gözden geçirmek bu sayede paragrafı okuduktan sonra soruyu hemen çözebilirsiniz.
  • Soru kökünü iyi anlayın sorular sizi asla yanıltmasın.
  • Paragraf sorularını çözerken bütün şıkları mutlaka okuyun asla bütün şıkları okumadan soruyu çözmeyin.
  • Paragraf sorularını asla kendinize göre yorumlamayın bu yapılan en sık hatalardan biridir soru sizden nasıl istiyorsa paragrafı öyle yorumlayın.
  • Uzun paragraflı sorular en kolay sorulardır bu sorularda asıl marifet hızlı ve doğru çözebilmektedir.
  • Paragraf sorularının ana düşüncesi genel olarak son cümlelerde anlatılmaktadır. Bunun için ana düşünce vb. sorularda bu kuralı hatırlayarak son cümlelerde anlatılanlardan hareketle bu tür soruları rahatlıkla çözebilirsiniz.
  • Paragraf sorularında son ve en önemli taktik hızlı ve doğru çözebilmektir. Bu tür soruları herkes çözebilir ama herkes hızlı olarak doğru çözemez bunun için paragraf sorularını asla hafife almayın ... bol bol paragraf sorusu çözerek kendinizi hızlandırın ve geliştirin.
➥ ÖSYM son yıllarda anlama ve yorumlamaya dayalı sorular sormaktadır. Özellikle paragraf soruları çok uzun sorulmaktadır. Bunun için sınavda zamanla yarışmanız gerekmektedir. 
Konuyla ilgili sormak istediklerinizi veya düşüncelerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz en kısa sürede konuyla ilgili geri dönüş sağlanacaktır.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement