YGS'de En Çok Çıkan Konular

YGS'de En Çok Sorulan Konular

YGS'de En Çok Çıkan Konular

YGS'de en çok çıkan konuları sizler için analiz ettik. Sizler de bu analizlerden faydalanarak YGS'de en çok çıkan konulara daha fazla ağırlık vererek net sayınızı arttırabilir ve daha yüksek puan alabilirsiniz. Geçmiş yıllara ait ygs çıkmış soruları detaylı olarak incelediğimiz zaman bu konuların ÖSYM tarafından her sene sorulduğunu ve bu konular üzerine ağırlık verildiğini görebiliriz. Sadece bu konulara çalışan ve bu konulara hakim olan kişi YGS'de 300-350 puan rahatlıkla alabilir. Sınavlarda fazla sorulmayan yada az sorulan konularda vakit bitirmek yerine bu konular üzerinde başarınızı arttırmak güzel bir strateji olacaktır. YGS'de en çok çıkan konuları ÖSYM çıkmış sorulara göre analiz edilerek oluşturulmuştur bu yüzden nesnel bilgilerdir. Bu konuyla ilgili düşüncelerinizi ve sormak istediklerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz en kısa sürede geri dönüş sağlanacaktır. Şimdi sizlere maddeler halinde YGS'de en çok çıkan konuları sıralayalım.

YGS'de En Çok Sorulan ve Çıkan Konular :

➤  Türkçe Paragraf Bilgisi : YGS Türkçe bölümünün yarısından fazlasını oluşturan bu konuya ağırlık vermenizi öneriyoruz. Öğrenciler bu konuyu ne kadar hafife alsa da aslında hataların en fazla yapıldığı ve sınav süresinin en çok harcandığı konulardan birisidir.  Paragraf bilgisinden genel olarak paragrafın anlatımı,ana düşünce,paragrafın yapıları gibi yorum ve anlamaya dayalı sorular sorulmaktadır. Paragrafların uzun olması sınav süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu yüzden öğrencilerin paragraf sorularını daha hızlı çözebilmeleri için bol bol paragraf soruları çözerek daha iyi hazırlanmalarını öneriyoruz. Paragraf sorularını doğru ve hızlı bir şekilde çözmek sınavda sizlere büyük avantaj sağlayacaktır. ÖSYM son yıllarda paragraf sorularını çok uzun sormaktadır ama asla korkmayın çünkü uzun sorular aslında en kolay sorulardır...

 Türkçe Cümle Bilgisi : ÖSYM'nin en fazla üzerinde durduğu konulardan birisi olan cümle bilgisinde genel olarak cümlenin ögeleri,cümle çeşitleri,cümlede anlam gibi sorular sorulmaktadır. Türkçe bölümünün en fazla sorulan konularından birisi olduğu gibi en fazla hataların yapıldığı konulardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. Soru tarzları genel olarak yorum ve bilgiye dayanmaktadır. Öğrencilerin bu konuya da ağırlık vermelerini tavsiye ediyoruz.

Türkçe Kelime Bilgisi : Türkçenin temel yapı taşlarından birisi olan kelime bilgisi genel olarak sözcük öbeklerinde anlam sorularından oluşmaktadır. ÖSYM'nin neredeyse her sene sorduğu bu konu kaçırılmayacak sorulardır.  Bu soru tarzını genel olarak Türkçe bölümünün ilk sayfalarında göreceksiniz iyi bir başlangıç yapmak istiyorsanız kesinlikle iyi çalışılması gereken konulardan birisidir.

Türkçe Anlatım Bozuklukları ve İmla Kuralları : ÖSYM'nin Türkçe bölümünde kesinlikle sorduğu konulardan birisidir. Bu konuya kesinlikle iyi hazırlanmalısınız çünkü her sene soruluyor. Teknik olarak çözülmesi kolay olan ve fazla zaman almayan bu sorular net sayınızı arttırmanızı sağlayacaktır. 

 Matematik Sayılar : Matematik konularının yarısından fazlasını doğrudan veya dolaylı olarak kapsayan konulardan birisi olduğu gibi matematiğin en temel konusudur. ÖSYM'nin geçmiş yıllara ait çıkmış sınav sorularını incelediğimiz zaman bu konunun her zaman sorulduğunu görmek mümkündür. Bunun için bu konuya diğer konulara göre daha fazla ağırlık vererek çalışmanızı öneriyorum bu sayede matematik bölümünde net artışı sağlayabilirsiniz. Bu konuda genel olarak doğal sayılar,tam sayılar,rasyonel sayılar,asal sayılar,köklü sayılar,gerçek sayılar,mutlak değer,oran-orantı ve problemler gibi konuları kapsamaktadır. Problemler ve sayılar ÖSYM'nin matematikte en çok sorduğu ve üstünde durduğu konulardır. Sadece bu konulara hakim olan birisi diğer konulara çalışmasa dahi çok iyi netler yapabilir. Bunun için üstünde durulması gereken konulardan birisidir.

Matematik Olasılık ve İstatistik : Sayılar konusu kadar olamasa da ÖSYM'nin es geçmediği konulardan birisidir. Permütasyon,Kombinasyon,binom gibi kavramları öğrenmeniz. Matematik bölümünde sizlerin işini daha çok kolaylaştıracaktır. Bu sorular genel olarak dolaylı olarak sorulmaktadır. Üstünde durulması gereken konulardan birisidir.

Coğrafya Doğal Sistemler : Coğrafyanın sorularının büyük bir kısmını kaplayan bu konuya hakim olduğunuz taktirde çok iyi netler çıkarabilirsiniz. Bu konunun kapsadığı alanlar genel olarak harita bilgisi,kordinat sistemleri,iklimler,yer şekilleri,iç ve dış kuvvetler,dünyanın şekli,izohipsler konuları kapsamaktadır. ÖSYM Coğrafyada genel olarak şekilli,grafik ve harita tarzı sorulara ağırlık vermeye başlamıştır. Bunun için coğrafya şekiller,grafikler ve haritalar üzerinden çalışmanız büyük fayda sağlayacaktır. 

Fen Bilimleri Hücre : Biyolojinin temel ve kapsamlı konularından birisi olduğu için ygs'de en çok sorulan konulardan birisidir. ÖSYM'nin geçmiş yıllara ait çıkmış sorularını incelediğimiz zaman hücre konusuna her zaman yer ayırdığını görüyoruz. Hücrenin yapısı,hücre türleri,canlıların bileşenleri gibi alanları kapsamaktadır. 

 Fen Bilimleri Madde ve Özellikleri : Fizik dersinin konusu olduğu gibi fen bilimleri bölümünde neredeyse her yıl sorulan konulardan birisidir. Genel olarak ısı alışverişi,katı,sıvı ve basınçları gibi sorular sorulmaktadır. Bu konuya iyi çalışarak rakiplerinize farkı koyabilirsiniz.

Fen Bilimleri Bileşikler : Kimyanın temel ve kapsamlı konularından birisi olduğu için ygs fen bilimleri bölümünde sıklıkla sorulan konulardan birisidir.  Bunun için kimya dersinde üstünde durulması gereken konudur. 

Tarih : YGS'de tarih genel olarak yorum bazlı sorulmaktadır. YGS Tarih kitabınızı çalıştıktan sonra konuyu testlerden öğrenin bu doğrultuda çalışma tarih dersindeki başarınızı arttıracaktır. Tarih dersiyle ilgili bir konu vermeyeceğiz çünkü ÖSYM her yıl değişik yerlerden bilgi ve ağırlıklı olarak yorum gerektiren sorular sormaktadır. Bunun için bol bol soru çözmeniz yeterlidir.

YGS'de en çok çıkan konular ile ilgili düşüncelerinizi veya sormak istediklerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz yorumlarınıza kesinlikle geri dönüş sağlanacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement