Polis Özel Harekat Sınavı Hakkında Genel Bilgi

Polis Özel Harekat Sınavı Hakkında Genel Bilgi 

Polis Özel Harekat Sınavı Hakkında Genel Bilgi

Polis Özel Harekat ön başvuruların bitmesinin ardından adayların en çok merak ettiği konulardan birisi Polis Özel Harekat Sınavı Hakkında Genel bilgi istenmesi bu sınav hakkında sizleri detaylı olarak bilgilendireceğiz.

Sayın Polis Özel Harekat adayları bilindiği üzere ön başvurular yapıldı şimdi e-devlet üzerinden kişisel bilgileriniz yani ikamet adresiniz vb. bilgiler polis akademisine ulaştı sınav merkezi planlamaları MERNİS kayıtlarına göre yapılacaktır. Yani biraz daha açmak gerekirse e-devlette ikamet adresiniz nerede gözüküyorsa sınav yeriniz oraya göre planlanacaktır.

Sınav ile ilgili duyurular telefon,posta yada tebligat ile bilgilendirilmez. Duyurular Polis Akademisinin resmi sitesinden takip edilmelidir. Bunun için adayların Polis Akademisinin resmi sitesinden duyuruları güncel olarak takip etmesini tavsiye ediyoruz.

Sınava girecek adayların bilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Sınava girerken cep telefonu,kayıt cihazı,ses görüntü alabilen vb. gibi elektronik cihazları yanlarında bulundurmamaları gerekir. 

Polis Özel Harekat Sınav Aşamaları şu şekildedir ;

  • Ön sağlık kontrolü
  • Giriş sınavları
  • Fiziki yeterlilik sınavı
  • Mülakat sınavı
Sınava giren aday hakkında “Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

*Polis Akademisi resmi sitesi üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların şahsen başvuruları (evrak teslimi) ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı yapılacaktır. 

Adayların tabi tutulacağı fiziki yeterlilik parkur ve gereken talimatlar polis akademisinin resmi sitesinden paylaşılacaktır. Ayrıca sınava girecek adayların yanların spor için gerekli eşofman ve spor ayakkabı bulunmaları gerekir.

Sınav sonuçları İnternet üzerinden polis akademisinin resmi sitesinden duyurulacaktır.

Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz. Polis Özel Harekatlık sınavı ile ilgili genel bilgiler polis akademisinin resmi duyurularından esinlenerek hazırlanmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement