Jandarma Özel Harekat (JÖH) nasıl olunur ve giriş şartları nelerdir ?


jöh

Jandarma Özel Harekat (JÖH) nasıl olunur ?

Jandarma Özel Harekat ekipleri terörle mücadelede görev yapmaktadırlar. İşlerinin çok zor olduğunu söyleyebilirim çünkü en ön safhada Jandarma Özel Harekatları görevlendirilir.Şimdi sizlere Jandarma Özel Harekatına giriş şartlarını açıklayalım. 

Jandarma Özel Harekatına (JÖH) nasıl girilir ?

Jandarma Özel Harekat olabilmenin en önemli şartlarından birisi Jandarma Genel Komutanlığında personel olmaktır örnek verecek olursak Subay,Astsubay,Çavuş,Uzman Çavuş,Uzman Jandarma gibi yerlerde olmanız gerekmektedir. Ayrıca askerliğini komando er olarak yapmış olan kişilerde bu time katılabilirler. 

Jandarma Genel Komutanlığında personel olan adaylar Jandarma Özel Harekat başvurusunda bulunarak gerekli kriterleri sağlar ve yapılan eğitimi başarıyla tamamlarsa Jandarma Özel Harekat timi olabilirler.

Jandarma Özel Harekat giriş şartları nelerdir ?

  • Jandarma Genel Komutanlığı personeli olmak veya
  • Askerde Komando olmak
  • Jandarma Özel Harekatlık başvurusu yapmak
  • Gerekli kriterleri sağlamak
  • Jandarma Özel Harekat Eğitimini başarıyla tamamlamak.

Jandarma Özel Harekatlarının aldıkları Maaş nedir ?

Jandarma Özel Harekat timinde çalışan personellerin aldıkları maaşlar 5000-8000 TL arasında değişmektedir. Konut vb. devlet olanaklarından faydalanan personellerden kesinti yapılmaktadır. Ayrıca personellerin yıpranmalarına göre emeklilik süreçleri de değişkenlik gösterir ve emeklilik ikramiyeside çok fazladır.


Ayrıca Jandarma Özel Harekat timleri maaşları dışında operasyon tazminatı da almaktadırlar. Bu tazminatlar personellerin görev yaptıkları yere göre deşir. Terör eylemlerinin fazla olduğu yerlerde daha fazla operasyon tazminatı verilir ve bu tazminat 250-620 TL arasındadır.

  • Maaş 5000-8000 TL
  • Operasyon tazminatı 250-620 TL
Jandarma Özel Harekat (JÖH) ile ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak belirtebilirsiniz en kısa sürede sizlere yardımcı olacağız.

32 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement