En iyi 4 Yıllık Lisans Bölümleri

En iyi 4 Yıllık Lisans Bölümleri 

en iyi bölümler

En iyi 4 yıllık Lisans bölümlerini sizler için araştırarak bir araya getirdik. Bu 4 yıllık lisans bölümleri Türkiye'de en fazla tercih edilmek istenen ve iş imkanlarının,maaşının fazla olduğu en iyi bölümlerdir. Tercih yapmak isteyen adaylar için rehber niteliğinde bir makale hazırlamış olduk. En iyi 4 yıllık bölümler sıralaması kesinlikle öznel olarak ekibimiz tarafından hazırlanmıştır ve eleştiriye açıktır makalemizin sonunda En iyi 4 yıllık lisans bölümleri hakkında eleştiri,düşünce ve önerilerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz sizin yorumlarınız ''En iyi 4 yıllık Lisans bölümleri'' hakkındaki makalemize ışık tutacaktır.

En iyi 4 yıllık Lisan Bölümleri hangileridir ?

En iyi 4 yıllık Lisans bölümleri en iyiden en kötüye doğru sıralanmıştır. Bunu göz önünde bulundurarak makalemizi okumanızı tavsiye ediyoruz. Şimdi En iyi 4 yıllık Lisans bölümlerini hep beraber inceleyelim.

1. Hukuk Fakültesi

Hukuk fakültesi Türkiye'de iş olanaklarının fazla olduğu ve maaşının da çok iyi olduğu bölümlerden birisidir. Hukuk fakültesi denildiği zaman aklımıza ilk gelen meslekler avukat,hakim,savcı vb. mesleklerdir lakin hukuk fakültesinin çalışma alanları o kadar fazladır ki bu bölümde işsiz kalma durumu yok denecektir kadar azdır. Ayrıca Hukuk Fakültesinin en büyük özelliği bu bölümü nerede okuduğunuzun hiç bir önemi yoktur önemli olan adayların kendini ne kadar geliştirmiş olmasıdır. Bunun için Hukuk Fakültesi en iyi 4 yıllık Lisans bölümleri arasında yerini almaktadır.
Hukuk Fakültesinde Özel sektörde ve Devlette çalışma imkanı var.

2. Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesi iş olanaklarının fazlalığı ve bu bölümden işe başlayan kişilerin çok iyi maaşlar alması nedeniyle en iyi 4 yıllık bölümler arasındadır. Özellikle sağlık sektöründeki ihtiyacın çok fazla olması sayesinde bu bölümden mezun olan kişiler hemen işe başlayabilmektedir. Ayrıca hukuk fakültesinde de olduğu gibi Tıp fakültesini nerede okuduğunuzun pek bir önemi yoktur. Bunun için Tıp fakültesi en iyi 4 yıllık lisans bölümleri arasındadır.
Tıp Fakültesinde Özel sektörde ve Devlette çalışma imkanı vardır.

3.Mimarlık Bölümü

Mimarlık bölümü maaş olanaklarının çok iyi olması nedeniyle en iyi 4 yıllık lisans bölümlerden birisidir. Bu bölümde sabit bir maaş söylemek yanlış olacaktır çünkü bu bölümden mezun olan kişilerin maaşlarında ki en büyük etken yetenekleri ve kendini ne kadar geliştirmiş olduklarıdır bunun için bu bölümü tercih eden kişiler sadece maaş olanaklarının iyi olması nedeniyle seçmesi yanlış olacaktır. Ayrıca Mimarlık bölümü dersleri çok ağır olan ve yetenek gerektiren bölümlerden birisidir. Gerçekten bu bölüme ilgi duyuyor ve yeteneğinizin olduğuna inanıyorsanız hiç düşünmeden tercih edilmesi gereken en iyi 4 yıllık lisans bölümlerinden birisidir.

4. Psikoloji ve PDR Bölümü

Psikoloji bölümü iş olanaklarının ve maaşın en fazla olduğu bölümlerden birisidir. Dünya genelinde bakıldığı zaman bu sektörde olan ihtiyaç neredeyse her yerde çok fazladır. Bunun için Psikoloji bölümünden mezun olan kişiler en kısa süre iş bulabilmektedirler. Ayrıca özel alanda ilerlemek isteyen kişiler kendi muayenelerini kurarak çok yüksek miktarda kazanç elde etme fırsatı yakalayabilirler. Türkiye'de popüler olan ,puanların yüksek olduğu ve en çok tercih edilmek istenen bölümlerden birisi olduğu için en iyi 4 yıllık lisans bölümlerinden birisidir.
Psikoloji bölümünde özel sektörde ve devlette çalışma imkanı var.

5. İnşaat Mühendisliği Bölümü

İnşaat mühendisliği her yerden duyduğunuz gibi maaş ve iş olanaklarının en iyi olduğu bölümlerden birisidir. İnşaat sektörü Türkiye'de büyük öneme sahip ve bu alanda yetiştirilmiş elemanlara olan ihtiyacın fazla olması nedeniyle en iyi 4 yıllık lisans bölümlerinden birisidir. Genel olarak bu bölümden mezun olan kişiler kısa sürede iş hayatına atılabilirler.

6. Diş Hekimliği Bölümü

Diş hekimliği bölümü yine sağlık sektöründe yer aldığı için maaş ve iş olanaklarının fazla olması nedeniyle en iyi 4 yıllık lisans bölümlerinden birisidir. Bu bölümden mezun olan kişiler kısa sürede iş hayatına atılarak çok iyi maaşlar kazanabilmektedir. Ama son zamanlarda popülerliği düşen bölümler arasındadır.

7. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği teknolojinin gelişmesiyle beraber bu sektörde eleman ihtiyacının artmaya başlaması nedeniyle iyi maaş olanakları ve iş imkanları sağlayan en iyi 4 yıllık lisans bölümlerinden birisidir. Araştırmalarımıza göre ilerleyen zamanlarda bu sektördeki eleman ihyacının daha fazla artacağı ve üst sıralara çıkacağı tahmin edilmektedir. Zaten son zamanlarda en fazla tercih edilen bölümlerden birisi olmaya başlamıştır.

8. Yazılım Mühendisliği Bölümü

Yazılım Mühendisliği teknolojinin gelişmesiyle beraber yazılım mühendislerine son zamanlarda büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Bu alanda iyi yetişmiş eleman zor bulunduğu için maaşların en iyi olduğu bölümlerden birisi olmuştur. İlerleyen zamanlarda bu sektörde eleman ihtiyacının daha fazla artacağı düşünülmektedir. Bunun için en iyi 4 yıllık lisans bölümlerinden birisi olduğu söylenebilir. 

9. Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Çizim ve projelerin ağırlıklı olduğu bölümlerden birisidir. Bu bölümü okuyan kişilerin ingilizce öğrenmeleri gerekir. Bu sektörde eleman ihtiyacı vardır lakin iş verenler genel olarak kendini fazlasıyla yetiştirmiş nitelikle kişiler aramaktadır. Bunun için bu bölümde iş bulabilmek istiyorsanız kendinizi fazlasıyla geliştirmiş olmanız gerekir. Bunun yanında maaş olanaklarının en fazla olduğu en iyi 4 yıllık lisans bölümlerinden birisidir.

10. Elektrik Mühendisliği Bölümü

Elektrik Mühendisliği bölümünde yetiştirilmiş elemanın az olması ve bu sektörde olan ihtiyacın fazla olması nedeniyle en iyi 4 yıllık lisans bölümleri arasındadır.


Sıra sizde ;
En iyi 4 yıllık Lisans bölümleri hakkındaki soru,düşünce ve görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz. Bu sayede en iyi 4 yıllık bölümleri daha iyi analiz etmiş olacağız.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Sponsor Reklam

"

Sponsor Reklam

"
">Responsive Advertisement